Kontraktavklaringer

Publisert 19.06.2020 av Øystein Thorsen

Troppen holdes intakt gjennom serieavslutningen.

Gode nyheter fra Ewood i forhold til usikkerheten rundt kontraktene til Jayson Leutwiler, Richie Smallwood, Stewart Downing, Dominic Samuel og Danny Graham. Som kjent står alle med kontrakter som går ut om mindre enn to uker, men Lancashire Telegraph skriver i dag at samtlige blir i Blackburn til den koronautsatte sesongen er ferdigspilt.

Mowbray er naturligvis fornøyd.
- Jeg har bedt dem om å bli i klubben til midnatt, siste serierunde, eller til et eventuelt sluttspill er avklart, og alle har sagt seg villig til dette, forklarer sjefen.
Veldig positivt, hvis ikke hadde troppen fort blitt svært mager

Derimot vet ikke Mowbray hva han har å rutte med rent økonomisk i forhold til neste sesong, og derfor er han i en vanskelig situasjon med tanke på å tilby kontrakter til de ovenfornevnte, eller for eksempel Sunderland-keeper McLaughlin.
- Når jeg ikke vet hva jeg har kan jeg heller ikke tilby noe. Hvem vet om det legges lokk på lønninger, eller om budsjettene kuttes fordi butikken ikke går så bra i India som man kan håpe?
Venkys er heller ikke uberørt av pandemien, så det er uklart hvilken støtte eierne kan tilby når hardt stilles mot hardt.

- La oss fullføre sesongen og se hvor langt vi kan komme, er Mowbrays budskap. 
Det viktige nå er å kunne fullføre sesongen så bra som mulig, og med en intakt tropp kan alle fokusere på å gjøre sitt beste - med samtlige lagkamerater på plass.
Inntrykket fra Ewood har i lang tid vært at det er ei spillergruppe med et godt samhold, så det er naturligvis svært positivt at gutta får fullføre det de har begynt på - et prosjekt som allerede har resultert i ett opprykk.