Kommentar: Må steppe opp

Publisert 27.12.2020 av Erlend Pettersen

Nå må lederen ta ansvar sammen med resten av klubben.

Man gikk inn i desember måned med selvtillit etter en flott november måned. Hørtes ikke det kjent ut? Desember måned er en viktig måned der kampen kommer tett. Før om årene er det akkurat denne måneden som har ødelagt for å henge med inn i et nytt år. Dessverre så ble desember i år akkurat like skuffende som årene før. Ligger problemet på det mentale planet?

Vi har sett det før at med en gang man har muligheten til å ta det siste steget opp blant de beste mislykkes laget. Er det mangel på lederskap, dårlig management eller rett og slett for dårlige spillere? Sannheten ligger et sted midt i mellom.

Spillerne må begynne å vise at de vil havne blant topplagene. Hvem på banen er den store lederen? Lenihan er kaptein, men er han den lederen laget trenger? For sånn det ser ut så har han mer enn nok å tenke på forsvarsfireren. Men hvem er lederen? Har vi den naturlige lederen ute på banen? Resultatene sier nei. Eller er håpet Bradley Dack?

Hva med Mowbray? Mange mener mye om vår manager. Til syvende og sist så er han ansvarlig for resultatene. Så brutalt er denne bransjen. Men man se på hva Mowbray har gjort i hele klubben. Han har gjenreist klubben som en stabil fotballklubb, der han har bygget opp klubben etter flere års mishandling. Unnskyld meg for språkbruken. Men ja: den var mishandlet.

Sånn verden ser ut med covid-19 som det store bakteppet så er klubben tryggest med å beholde Mowbray selv om at resultatene svinger. Venkys blør penger både på hjemmebane og som eiere av Blackburn Rovers. Men den brutale sannheten er at vi ikke har hatt noen klubb uten Venkys sånn situasjonen er med de brutale økonomiske hverdagen som har innhentet klubbene. Rovers har kjent på det siden nedrykket fra Premier League våren 2012. Waggott har vel nevnt det hvis man leser mellom linjene, sist i julehilsen som kom på julaften.

Skal vi ut på markedet å hente en ny manager uten penger å bruke, med flere spillere med utgående kontrakter er ikke en resept som er bedre enn den vi er i nå. Venkys stoler på den jobben Mowbray gjør, han er ærlig i det arbeidet han gjør, noe som er viktig. Venkys har blødd og blør enda etter å blitt lovet ting som ikke var i nærheten av sannheten.

Sammen med spillerne så må Mowbray finne det siste lille brikken for å komme seg opp blant de beste. Og det har vi størst sjans sammen med de som er på Ewood Park i dag.

Og kanskje finner Venkys de pengene som mangler i januar for å hjelpe et skadetungt forsvar.