Klubben bekrefter

Publisert 5/11/2022 av Øystein Thorsen

Tony Mowbray slutter når kontrakten går ut.

Det har virket åpenbart siden tapet mot Bournemouth at Mowbray så på sin tid i klubben som over. Tapet gjorde det matematisk umulig å nå playoff-plass, og når sjefen fikk spørsmål om sin fremtid i klubben skulle det snart bli tydelig at han har hatt en dårlig følelse i lengre tid. Han viste også til sin familiesituasjon, som påvirkes av ukependling, men faktumet at klubben ikke hadde sendt et eneste signal om hva de tenkte om ham fikk begeret - så og si - til å renne over.

Fra Mowbrays ståsted var det naturlig at klubben skulle ta kontakt angående ny avtale i overgangsvinduet. Klubben har åpenbart sett annerledes på det, og uten at man nødvendigvis sier at den ene har rett og den andre feil, så preget det Mowbray til den grad at han tok avgjørelsen om å slutte, nå når avtalen går ut i juni. 
Alt i alt må det allikevel sies at det er en litt pussig og vemodig avslutning på fem års samarbeid, særlig siden Mowbray - bortsett fra noen dårlige perioder - kun har tatt klubben i en forbedret retning.

På klubbens nettsider minner man om at Mowbray tok klubben rett tilbake til Championship etter nedrykket til League One. Selve nedrykket var hårfint, og når første sesong tilbake i Championship var unnagjort så vi at det var kun Blackburn som beholdt plassen av de nyopprykkede - og det med god margin.
I sesongene etter har troppen blitt fornyet, ikke minst ved at mange fra eget akademi har etablert seg som Championship-spillere.

I klubbens uttalelse sier eierne at de vil takke for måten Mowbray har ledet klubben, og oppofrelsene han har gjort i sin tid i klubben. Opprykket er en stor del, men de legger også vekt på arbeidet han har gjort i kulissene for å utvikle et ungt lag - som klubben håper å ha glede av i årene framover. 
- Vi ønsker ham alt godt nå, og også i oppgaver han tar for seg i fremtiden.

Steve Waggott sier at dette er den andre klubben der han har jobbet med Mowbray og legger til at han har stor respekt for Mowbray, ikke bare som manager men som en ærlig og skikkelig person.
- Han har gitt stabilitet til klubben og bygget en platform som arvtageren kan stå på. Jeg ønsker ham alt godt for fremtiden.
Etter at Mowbray hadde lettet på sløret om sine tanker om fremtiden sa han også at han hadde en ordentlig prat med Waggott, og det later til at det ikke er noe vondt blod, men praten må ha vært litt rar.
Hvordan kunne begge disse - som kjenner hverandre - ha unngått å ikke ta opp kontraktpraten hele vinteren og våren?

Også Mowbray takket klubben, styret og eierne for å ha fått tillit til å lede en klubb med en så pass rik historie som Blackburn har. Han takket også supporterne for støtten, og alle som jobber i klubben. 
- Det har vært en fantastisk opplevelse å kunne fremføre mine verdier i en femårsperiode, og å få skape et miljø der folk kunne trives med å komme på jobb. Samtidig føler jeg nå at tiden er inne for meg til å dra videre og la en annen få overta. 
Jeg ønsker denne utrolige gruppen med unge spillere all mulig suksess på veien videre.

Klubben avslutter sin uttalelse med å si at jobben med å finne en ny manager nå er i gang.

Det blir mildt sagt en spennende tid framover, ikke bare i forhold til hvor lang tid det vil ta å finne en ny mann, men også hvordan den nye manageren kommer til å fungere. Vi har tross alt hatt nesten bare bomskudd i tiden mellom Allardyce og Mowbray, og tanken på en ny Steve Kean, Paul Ince eller Owen Coyle er nok til å miste nattesøvnen.
Mowbray hadde perioder der han slet med å snu dårlig form, men det var allikevel en trygghet ved ham som vi nå har mistet.