Klok strategi og oppoffrende lag

Publisert 9/19/2021 av Øystein Thorsen

Vi sammenfatter noen reaksjoner fra trenere og spillere.

Når to av divisjonens yngste lag skulle møtes på Oakwell hadde Mowbray planlagt en konservativ taktikk skriver Lancs Live.
- Vi spilte på en litt annen måte i dag. Barnsley er et lag som spiller på raske overganger, og da sender ikke vi backene hodeløst framover, med frikort på overlapping og slike ting, vi holdt dem i forsvarsfireren så ikke Barnsley skulle få gratis rom
, forklarer Mowbray og la til at han var fornøyd med det defensive.

At det hadde gått 16 kamper uten å holde nullen hadde begynt å gå Mowbray på nervene, så i det siste har han hatt fokus på å få hele laget til å tenke på oppgavene sine som forsvarere.
- Baklengsmål skal man ta personlig, man skal bli forbanna. Når man slipper inn mål er det midtstopperne og keeper som får skylda, uansett om de kunne noe for det eller ikke. Derfor må hele laget drilles på forsvar, og alle må være bevisste på at de har et ansvar for å holde nullen. 
Med to strake uten baklengs kan laget føle litt ekstra stolthet, og samtidig har det plutselig blitt enda viktigere å unngå baklengs.

En som løftes fram av sjefen er Ryan Nyambe. I Mowbrays øyne er det ingen i laget som er bedre i en-mot-en-situasjoner.
- Jeg regner aldri med at noen kan matche Ryan på styrke og fart, eller slå han i en duell.
I tillegg har Nyambe utviklet seg veldig de årene Mowbray har jobbet med ham. Særlig heading er som natt og dag og passningsfoten har blitt bedre, det er bare crossballene som bør bli skarpere.
- Får han det på plass er han en toppspiller, sier Mowbray. 
Det hadde vært enda mere topp hvis den gode Ryan snart kunne forlenge kontrakten sin.

På sosiale medier var i hvert fall Nyambe fornøyd med ett bortepoeng, og han takket fansen for at de hadde vært med for å støtte. Buckley ble intervjuet etter kampen - som var hans syvende fra start - og det var nettopp det at de holdt nullen for andre gang på rad som han var mest fornøyd med.
Ekstra gledelig er måten det skjer på, mener Buckley.
- Vi er fornøyde med poenget, for det er en vanskelig plass å komme til. De er veldig energiske og har skapt problemer for mange lag i år. Men alle står på for hverandre, og jeg synes det defensive virkelig begynner å sitte nå, sier Buckley.
Samtidig minner vi om at Blackburn ennå ikke har tapt på bortebane - vi har jo bare ett tap - så det er ikke verst det gutta har levert foreløpig.

Barnsley-sjef Schopp var derimot ikke spesielt fornøyd.
- Jeg synes ikke det var en særlig god kamp av noen av lagene. Det var vår tredje kamp i løpet av en uke, men jeg skal ikke bruke det som en unnskyldning. Det varme været kan også ha spilt en rolle. Vi hadde noen flere sjanser enn dem, men de er veldig, veldig farlige på overganger og vi gjorde noen tullefeil, heldigvis forsvarte vi oss godt.

Nå ser Mowbray frem til en uke der de kan konsentrere seg om trening og forberedelser til neste helg, skriver Lancs Live
- Det blir godt for laget. De har blitt tynt i det siste, og det har vært vanskelig å trene. Nå får vi en uke der vi ikke skal hvile, men roe ned med forberedelser til Cardiff-kampen. Cardiff har andre våpen enn det vi ble presentert av Barnsley, og nå skal vi bruke uken til å se på hva vi kan gjøre mot dem.
Det handler om å forsvare en playoffplass. Joda, det er tidlig i sesongen, men det er utrolig gøy å se laget inneha en sjetteplass på tabellen.

I likhet med Schopp følte Mowbray at det varme været tok på spillerne. Reda Khadra ble et eksempel på det, for selv om han bare spilte en halvtime, gikk han bortimot tom på slutten.
- Jeg klagde litt på ham etter kampen, for mot slutten kom Clarkson på et brudd, mens Reda bare jogga ute på vingen. Hadde han spurtet hadde han kanskje kommet seg gjennom og scort, sier Mowbray.
- Men han lærer. Jeg har sagt det til alle sammen, forklart hva som kreves for å få spille på dette laget. Så han sitter på benken til vi føler at han er moden for startoppstillingen.
Det er litt skummelt å prøve seg med konklusjoner, for fjorsesongen startet også veldig bra, bare for å dø ut allerede i desember, men for øyeblikket føles det som at det gjøres veldig mye riktig fra sjefens side og at laget ledes på en meget god måte.