Jon Dahls linje utmeisles

Publisert 6/29/2022 av Øystein Thorsen

Dansken jobber med å skape relasjoner.

Tirsdag kveld spilte ungdomslaget treningskamp borte mot Darwen FC, men uten Mike Sherons ledelse, for han er i Portugal. Grunnen til dette er at Jon Dahl vil lære å kjenne akademidelen av klubben, og i Portugal har han holdt presentasjoner for Mike Sheron, med flere, der han har forklart hvordan han vil at laget skal spille.
Hvis akademiet jobber etter danskens prinsipper blir overgangen til førstelagsspill mykere, og Jon Dahl mener også det er veldig viktig at alle trenerne blir godt kjent - hvis man skal klare å utvikle seg.

Lancashire Telegraph skriver at Jon Dahls stil bygger på høy intensitet, og det er denne modellen han har presentert for trenerne som jobber for akademiet. En annen fordel med å ta med Mike Sheron er at han kjenner de unge talentene som også er med på turen og Jon Dahl vil gjerne få tips og råd, rett og slett innhente så mye informasjon som mulig. Dansken gir et veldig sympatisk inntrykk slik lokalavisa legger det fram. Han er åpen for innspill fra andre, og dette med å ha et eget manager-kontor var noe av det første han tok bort.
Jon Dahl vil sitte sammen med de andre trenerne, så kan det gamle kontoret brukes som samtalerom hvis det er behov for å snakke privat.

- Alle her skal ha et stort komplimang for arbeidet de legger ned, de investerer i hverandre, de er åpne for tankene mine og de er engasjerte, sier Jon Dahl til Lancashire Telegraph.
- Vi ønsker å dominere kampene, både med og uten ball. Vi vil at de som ser på skal føle at noe kan skje når som helst. Vi ønsker å score mål og spille med høyere intensitet enn motstanderen. Den jobben begynner allerede i akademiet, vi må lage et tydelig spor de unge kan følge slik at de finner veien opp til førstelaget
Jon Dahl sa også at det er gode trenere i akademiet, men i likhet med at de ønsker å utvikle egne spillere tror han at også trenerne kan utvikle seg - og da inkluderer han seg selv. 
- Jeg må bli bedre, alle i klubben må bli bedre og hver dag er en ny mulighet til å kreve forbedring av de rundt deg og av deg selv. 

En fotnote angående dette med å holde presentasjoner:
I forrige uke måtte alle spillerne fra akademiet holde en personlig presentasjon for Jon Dahl. Hva det gikk ut på helt konkret var nok forskjellig fra spiller til spiller, men dansken er interessert i alt fra forholdene hjemme til spillerens ferdigheter. Ikke alle unggutta fikk til dette med det samme, men presentasjon ble det. 
Et fiffig trekk av Jon Dahl, for det er ofte slik at man kan forstå en ting inne i sitt eget hode, men når man skal forklare det for andre kan man forstå det på en ny måte. 
Slikt kan være veldig nyttig for en 17 år gammel gutt fra Lancashire som kanskje ser på seg selv som "høyreback", og det er det.
Skal man utvikle seg gjelder det å være bevisst, og en liten power point med tittelen "dette er meg" kan gi god effekt hva gjelder å bli mere bevisst.

Treningskampen til ungdomslaget sluttet for øvrig med 6-0-seier, med hattrick av Sam Burns og en scoring hver fra de to polske ungguttene som ankom klubben tidligere i år - George Chmiel og Dominik Biniek.
En unavngitt trialist scorte også.