James Brown på plass

Publisert 1/6/2022 av Øystein Thorsen

Samtidig er det en masse rykter.

BRSCN skrev om det tidligere i uken, og i dag er det offisielt på klubbens nettside: 
James Brown har signert på free transfer. 
Det var etter prøvespill før jul at klubben valgte å gi 23-åringen sjansen. En spennende signering siden det alltid er tilfredsstillende å hente en gratis spiller - hvis han slår gjennom.

Brown spiller høyreback, og har levert målgivende og til og med scort litt, i irsk toppdivisjon. I sin gamle klubb Drogheda har han fått erfaring med å kjempe seg til playoff-plass, deretter vinne League of Ireland First Division, for så å bidra til at Drogheda landet på en behagelig posisjon på øverste nivå.  
I første rekke slutter han seg til U23, der han blir vurdert som mulig backup hvis det blir skadeproblemer på førstelaget.

Angående førstelaget er det jo velkjent at flere sentrale spillere nærmer seg slutten av sine avtaler, og ryktene om Brereton Diaz kommer som perler på en snor. Nå nevnes også Ryan Nyambe.
Derimot har eierne nå sagt at de ikke er interessert i å selge noen som helst i januarvinduet.
Tydeligvis har de notert lagets prestasjon, og de ønsker åpenbart ikke å forstyrre dynamikken i troppen.

Ut ifra tonen blant ryktesprederne i engelsk presse ser det ut som at man har tatt eiernes mangel på salgsinteresse til seg, spesielt i forhold til Brereton Diaz. De begynte å snakke om summer rundt 15-20 millioner pund, men nå skrives det at minst 30 millioner, og kanskje mer, er det som må legges på bordet før klubben vurderer salg av chileneren.
Og det er neppe noen som blar opp slike summer, selv ikke nyrike Newcastle - håper vi. Om Nyambe plutselig blir flyttesugen av rykter om Southampton og Leeds får vi bare avvente og se.

På tampen kan vi legge til at Scott Wharton ble tatt ut på ukas lag, etter sin sterke opptreden i 0-0-kampen mot Huddersfield. Videre noterer vi at Mowbray og Buckley er nominert til månedens manager og månedens spiller for desember.
Dette er andre gang på rad at Mowbray nomineres da han også ble vurdert i november.