JRC er tilbake i trening

Publisert 10/7/2021 av Øystein Thorsen

Noe motstridende rapportering fra gårsdagen.

BRSCN nevnte i en innskutt bisetning i går at Rankin-Costello ikke har vært å se etter en treningskamp i september. Påstanden baserte seg på en rapport fra Lancashire Telegraph, der 3-0-tapet mot Manchester United ble nevnt. Også Lancs Live skrev om treningskampen, men de hadde heller ikke mye info, da startoppstillingen ikke hadde blitt offentliggjort.

I dag er vi litt klokere takket være et innlegg fra Blackburns Facebook-side der Joe Rankin-Costello, Jan Paul van Hecke og Scott Wharton figurerer på bilder, sammen med en tekst som avslører at alle tre spilte i kampen mot United.
Dermed må vi anta at JRC er nærmere førstelaget enn hva man har fryktet.

Skadehistorikken til Rankin-Costello er dessverre lang, og Mowbray uttalte seg om dette for noen uker siden. Sjefens innstilling er at JRC sin helse ikke er hans bord, det er andre som kan slikt bedre enn ham, så han stoler på at fysioterapeuter og andre tar for seg behandlingen av den allsidige spilleren.
Derimot var Mowbray tydelig på at de må finne en løsning på skadeproblemene. JRC har utvilsomt en rekke kvaliteter, og det er utrolig synd hvis talentet skal søles vekk i skader.

I morgen fredag spiller U23 kamp mot Middlesbrough. Det er foreløpig ukjent om noen av de eldre får muligheten her, men det er ikke utenkelig at Mike Sheron gjerne bruker noen spillere, enten de tidligere nevnte eller andre, siden noen av de faste unggutta mangler, da de er tatt ut på aldersbestemte landslag.