JDT: - Ekstremt skuffet

Publisert 9/3/2023 av Øystein Thorsen

Det ble et uvirkelig tap mot Plymouth.

Den lange turen til sørlige Plymouth ble fruktløs da laget måtte se seg slått med 3-0. Mange vil nok si at resultatet ikke gir et riktig bilde av kampen, men når alt kommer omkring handler fotball om å få ballen i mål. I forhold til det prinsippet gjorde Blackburn en dårlig figur, selv om det ble produsert et antall kjempemuligheter. Allerede i de ti innledende var Hedges gjennom, der han fikk ballen forbi sisteskansen Hazard, men ballen gikk til side for mål.
- Vi vet hvor viktig det er å score først, sa Jon Dahl etter kampen, og vi kan bare spekulere på hva som hadde skjedd hvis Hedges hadde mere presisjon i den situasjonen.

Bommen tok derimot ikke motet fra Blackburn. Laget fortsatte å spille offensiv fotball, mot et noe forsiktig hjemmelag, og et antall større og mindre målsjanser ble produsert. Helt til litt av futten gikk ut av gjestene, etter cirka tjue minutter. 
Plymouth kan ha merket forandringen, for snart kom de på flere overganger og når vi nærmet oss halvtimen fikk Azaz av gårde et skudd som endret retning rett foran Pears, som ikke kunne gjøre noe med 1-0.

Blackburn fortsatte å prøve, men formsvikten vi hadde sett i noen minutter var fortsatt gjeldende og dårlige pasninger og usammenhengende bevegelser førte til at første omgang sluttet med flere spørsmål enn svar. 
Hva skulle skje i pausen?
Noe åpenbart taktisk ble ikke gjort, men vi fikk allikevel et bytte: Dom Hyam hadde pådratt seg en skade rett før dommeren blåste av, så i andre kom Scott Wharton inn.

Andre omgang ble ikke veldig mye bedre enn første og etter en drøy time forsøkte Tomasson å påvirke bildet ved å få inn Dolan for Moran og Leonard for Gallagher. Fortsatt virket Plymouth relativt trygge, og da det gjensto 13 minutter av ordinær tid kom de til en avslutning som Pears måtte gi retur på og som Hardie rakk først. 

2-0 virket vanskelig, men ikke umulig, men når det bare tre minutter senere oppsto en situasjon der Pears hadde tatt seg ut av sekstenmeteren for å heade unna var fadesen komplett. 
Pears fikk ikke nok treff og kraft på headingen, ballen gikk nesten rett opp i luften og da andreballen skulle vinnes kom Blackburns stoppere til kort. Ballen landet hos kvikktenkte Cundle som rett og slett lobbet ballen i mål.

- Jeg er ekstremt skuffet over resultatet, og jeg synes ikke stillingen gir et rettferdig bilde, sa Jon Dahl i følge Lancashire Telegraph
- Fram til 75 minutter kunne jeg ikke forstå at vi ikke ledet. Vi spilte mye strålende fotball, men til slutt handler det jo om å score, erkjenner dansken, som ikke har et svar på hvorfor Blackburn ikke får det til foran mål. 
- Det høres vilt ut å si det, etter å ha tapt 3-0, men vi må være skuffa over å ikke få poeng i denne kampen, mener dansken. Om det håpløse 3-0-målet toner Tomasson ned det hele. 
- Det var "en sånn" kamp, og det er klart det var en tabbe ved 3-0, men sånt skjer i fotball. 

Dermed er det bare å ta fatt på to uker på treningsfeltet, med en kjedelig smak i munnen. Det som er ekstremt spennende er at det kommer til å være et helt annet lag når Championship returnerer. Sigurdsson skal etter planen være tilgjengelig for spill, Telalovic skal være klar, Ennis likeså samtidig som Moran har fått mere tid. I tillegg har midtforsvaret en James Hill de skal måle seg mot.
Temmelig store forandringer med andre ord. 
 
Fasit etter disse innledende rundene er at laget har vist identiteten sin, i form av mye bra spill, men de viser også at kvaliteten kan falle veldig fort, og evnen til å få ballen i mål begynner nesten å bli en krampaktig tvangstanke.
Hvilken evaluering blir gjort?
Mange spillere kunne ha hatt mange flere målpoeng enn de faktisk har, men de har altså ikke levert der de skulle. Hvis Jon Dahl ikke har et svar på hvorfor laget ikke setter sjansene sine, så får vi håpe at han i det minste finner fram til en hypotese disse to ukene, for vi kan ikke tape 3-0 samtidig som vi føler at vi burde fått minst et poeng.
Det er jo ikke sånn man får fremgang i dette spillet.