JDT sine avskjedsord

Publisert 2/10/2024 av Øystein Thorsen

Vår danske venn oppviser en dæsj mere varme enn klubben.

Mange har vært skuffet over klubbens handlinger rundt overgangsvinduet og i dagene etter. Det ble snart tydelig at samarbeidet mellom Jon Dahl og styret ikke var holdbart lenger, og da man skulle avslutte arbeidsforholdet dro også den prosessen ut på tiden. 
Fredag kveld publiserte klubben en kort og temmelig kald melding på nettsiden der Jon Dahl enkelt ble takket for innsatsen, samtidig som det ble sagt at klubben nå begynner jakten på en ny trener.

En noe merkelig vri, siden alle visste at John Eustace var klar. 
Joda, ti minutter senere var jakten over og klubben kunne offentliggjøre at en ny sjef var på plass. 

Man kan si mye om Tomasson. Spesielt det sportslige har ikke vært bra denne sesongen, til forskjell fra i fjor da dansken tok klubben til sin beste tabellplassering siden nedrykket fra Premier League. 
Da det til slutt ikke gikk lenger oppfatter vi det som stort av dansken å ikke gjøre et nummer av sluttpakke, han gikk - i følge rapporter - uten at det kostet klubben noe. 

Kort etter la dansken ut en tekst på sin Instagram-konto:

- Min tid i Rovers har nådd slutten, skriver Jon Dahl.

- Familien min og jeg vil gjerne takke alle menneskene i og rundt Rovers som gjorde denne reisen veldig spesiell.

- En oppriktig takk til trener-teamet mitt, til Bev og Les og til de ansatte som jobber bak kulissene på kjøkkenet, i utstyrsrommet, på banene og til alle akademiansatte som hver dag jobber iherdig med å utvikle talentfulle unge spillere.

- Takk for det flotte team-arbeidet, dere gjør en fantastisk jobb.

- Takk til spillerne for at dere alltid er dedikerte og jobber hardt for å utvikle Rovers. Jeg er stolt av dere og ser frem til å følge karrieren deres.

- Til slutt, en takk til fansen. Takk for støtten og mange hjertevarmende øyeblikk på og utenfor stadion. Fotball er ingenting uten supporterne, og jeg og temaet mitt har satt enormt stor pris på støtten dere har vist.

- Jeg kommer alltid til å huske tiden min i klubben, og jeg kan ærlig si at jeg ønsker Rovers alt godt i fremtiden og jeg vil alltid ha med meg minnene vi skapte sammen.

Jon

Tomasson kalte Blackburn for "et prosjekt" og han har utvilsomt lagt ned mange krefter i arbeidet. Når vi ser tilbake på tiden var det åpenbart at ikke alt gikk som det skulle, men dansken skal ha takk for innsatsen. Vi er overbevist om at mange av de unge spillerne, og sikkert de eldre også, har lært mye av danskens metoder. Ikke minst var det forfriskende med en åpen og ærlig hovedtrener som alltid hadde fokus på supporterne, og som - når den fungerte - ga oss fabelaktig fotball.
Lykke til videre Jon!