JDT om Buckley

Publisert 11/9/2022 av Øystein Thorsen

Fraværet av den gode John er da temaet.

Buckley var en av spillerne som spilte mest i fjorsesongen, og "alle" følte at 23-åringen hadde fått gjennombruddet - og var klar for laget i uoverskuelig framtid.
Men så dukket det opp en danske. 
- Jeg har stor tro på John, bedyrer Jon Dahl til Lancashire Telegraph, men den som har trodd at Buckley var klar med utdannelsen har nå innsett at JDT er av en annen oppfatning.

Det er nesten litt ironisk, for Buckley var en av de første som uttalte seg om trenerbyttet, og han uttalte seg positivt. Buckley så på et nytt regime som en mulighet til å ta nye steg, og han la også lista høyt ved å hevde at en god midtbanespiller ikke bare mestrer en rolle. 
Man skal kunne spille både sekser-, sjuer- og åtterrollen, sa Bucko i sommer.

Etter at Jon Dahl så 23-åringens spill i sommer og tidlig i sesongen er det hevet over tvil at dansken mener at Buckley ikke tar noen av de nevnte rollene godt nok.
- Det har vært en vanskelig situasjon for ham, som han har håndtert helt greit, sier Jon Dahl videre. 
- Det er ikke lett for ham, å bli henvist til U21. Det som mangler er intensiteten uten ball. Han har gode føtter, men han må bli bedre på å jakte ballen og se framover. 
For å få ham inn i stilen studerer de video fra treningsøkter og de har individuelle samtaler, forklarer JDT videre. 
- Vi snakker om alt dette og har veldig åpen kommunikasjon, forsikrer Jon Dahl.

Det er ikke tvil om at kontrasten til forrige sesong er stor, da Buckley var med i troppen 45 av 46 mulige ganger. Mowbray hadde ikke allverdens alternativer på midtbanen, og virket uansett ikke særlig interessert i å en gang teste en kamp uten Rothwell, Travis og Buckley. 
Så kan man lure på om blant annet Buckleys mangler - slik Jon Dahl ser dem - bidro til at laget som i romjula lå på direkte opprykk nesten ikke vant de første månedene av 2022. Buckley er ikke hele laget, så det er ikke hans ansvar alene at playoffen røyk, men hans spill bidro heller ikke til å snu trenden.
Jon Dahl sier at han ikke vil uttale seg om hva som var hva i klubben før han ankom, men nå som han er på plass er han i hvert fall ikke i tvil om hvilke spillere han ønsker å benytte.

- Jeg krever mye av spillerne hva gjelder spill med og uten ball, og jeg prøver å utvikle dem så de blir bedre. 
Mot Premier League-motstand i kveld er dermed Buckley en av de som har noe å bevise, og vi håper naturligvis at han kan gjøre en god figur - både med tanke på avansement, men også slik at vi kan få mere Buckley i troppen og på laget fremover. 
Egentlig er det bare positivt at Buckley har gått på denne "smellen", for hvis han i en alder av 22-23 hadde fått klippekort i startelleveren kunne han ha stagnert, men med en krevende danske hengende over seg kan han ha fått en oppvekker som enten gjør ham til et råskinn av en midtbanespiller, eller så blir han værende midt på tabellen i Championship - eller lavere - til han går i spillerpensjon.