JDT har stor tro på Morton

Publisert 8/1/2022 av Øystein Thorsen

Og Szmodics er nærme, pluss interesse fra Wolves.

Vi byr på en liten kompott av oppdateringer og rykter på mandagskvelden. Det mest spekulative, eller utspekulerte, først: Wolves skal ha forhørt seg om Brereton Diaz. Dette har FLW sine kilder "avslørt". 
Hva Blackburn eventuelt har svart på forespørselen er ukjent, så dette er nok et forsøk fra ulvene til å gjøre Brereton distrahert, og eventuelt lysten på en flytt. 
Bakgrunnen for Wolves interesse er at deres stjernespiss Raul Jimenez ser ut til å være ute en måned med en kneskade. 

Over til vår nye midtbanemann Morton så er begeistringen stor fra alle involverte. Hovedpersonen sier - litt i vanlig fotballspillerstil - at han er veldig glad for muligheten og kan ikke vente med å sette i gang.
- Jeg så kampen på lørdag og det er masse kvalitet i laget, fremragende spillere og jeg gleder meg til å vise lagkameratene og treneren hva som bor i meg, sier Morton.
- Når en klubb som Blackburn viser interesse er det ikke mye å tenke på, legger han til i følge Lancs Live. 19-åringen hadde dog tatt en liten prat med Clarkson og Elliott før avgjørelsen falt, og anbefalingen fra de to var varm.
- De overbeviste meg, selv om jeg egentlig ikke trengte mye overtalelse.
Morton har spilt både Champions League og Premier League for Liverpool, men ser nå på oppholdet i Blackburn som starten på karrieren, og særlig som en mulighet til å skaffe seg erfaring.

Jon Dahl sier at han har sett Mortons kamper mot AC Milan og Porto, og forståelsen og blikket for spillet er kvaliteter som dansken setter pris på.
- Han er fortsatt ung, men dette er en av spillerne Liverpool ser på for fremtiden, så det er et viktig utlån for dem. Men han må fortjene minuttene han får, la JDT til.
- Han kan spille i en defensiv rolle eller andre roller sentralt på midten. Han vet når han skal og ikke skal legge press, i tillegg til at han gjøre gode pasningsvalg, samtidig som han bruker få touch.
Dermed bør Morton være en type som kan fungere som dekning, eller utfordrer, til både Buckley og Travis.

Jon Dahl har også forhørt seg med Liverpools assistenttrener og fått et godt bilde av spilleren. Ikke minst stoler dansken på Klopp.
- Hvis en manager som Klopp gir tillit til en så ung spiller, så er det veldig positivt. Vi kjenner også til hva slags type han er, hvordan han er som person og også familiesituasjonen hans, og det hele virker perfekt for oss, avslutter Jon Dahl.

Støvet har knapt hatt tid til å legge seg på Ewood før en ny mann kan være på plass, skriver Lancashire Telegraph. Vi sikter naturligvis til Sammie Szmodics. Det var en overraskelse for mange at han var med for Peterborough i helgen, og han var sterkt bidragsgivende i snuoperasjonen da Posh gikk fra 0-2 til 3-2 borte mot Cheltenham.
Men lokalavisa skriver at når de blåkledde trente i dag, så var ikke Sammie med - han har dratt nordover for å snakke med Blackburn.

Fra Posh-sjef Grant McGann var det derimot lite konkret å hente, i følge Lancs Live.
- Jeg kommenterer ikke på spekulering, men det jeg kan si er at den andreomgangen han leverte var sensasjonell. Han ledet angrepet, og han er en spiller med føttene på bakken, han har alltid gitt alt for denne klubben, han er førsteklasses. Hva som skjer, det skjer.
Ingenting er avgjort, men det ser lovende ut.

Som en fotnote skriver Lancashire Telegraph om muligheten for et comeback for van Hecke. Flere midtstoppere er veldig nødvendig, særlig etter Hayden Carters skade. van Hecke har vært med hele preseason i Brighton og jakter fast plass på laget, men både han og sjefen Potter er åpne for nytt utlån.
Men spillerens kontrakt går ut til sommeren, og en eventuell forlengelse av avtalen må unnagjøres før lån er aktuelt, mener lokalavisa å vite.