Ingen landskamp for Diaz

Publisert 8/26/2021 av Øystein Thorsen

Vår nybakte chilener blir hjemme.

Lancashire Telegraph melder at Brereton Diaz ikke blir med til VM-kvalik for Chile. Skuffende for BB Diaz, men en behagelig avgjørelse for Blackburn. Det ble nemlig kjent tidligere i uken at Premier League sa nei til at spillere skulle reise til rødmarkerte land, og da fulgte EFL etter i samme spor.
Dermed behøvde ikke Mowbray være den som var tverr og vrien.

Chile møter Brasil, Ecuador og Colombia, og Brereton Diaz var tatt ut sammen med 27 andre landsmenn. På grunn av corona-situasjonen hadde dette ført til en ti dagers karantene ved hjemkomst England, og tre Championship-kamper hadde da gått føyka. 
Etter Premier Leagues avgjørelse tirsdag ble det lett for EFL å følge etter, slik at klubbene skulle slippe denne belastningen, og ikke minst la spillerne slippe å bli utsatt for smittefare.

Fra chilensk side forstår man avgjørelsen, men det vektlegges også at det er viktig at spillerne kommer på landslagsoppdrag. En advarende pekefinger rettes mot regelverket, for hvis det ikke kan gis for eksempel dispensjon fra karantenereglene frykter man for landslagsfotballens fremtid. En vanskelig situasjon, og FIFA har neppe sagt sitt siste i denne saken.
Men på kort sikt, for Blackburns del, er det gode nyheter at en sentral spiller i en liten tropp får være hjemme, uten ekstra kamp- og reisebelastning, og ikke minst uten en lengre karantene.