Ingen ferie for Rovers Ladies

Publisert 13.08.2020 av Øystein Thorsen

Gemma Donnelly jobber knallhardt med signeringer.

Rovers Ladies første sesong i Championship ble som kjent avlyst på grunn av pandemien, men nypremieren nærmer seg, og utifra aktiviteten på overgangsmarkedet later det til at Gemma Donnelly legger opp til å stille så sterkt som overhodet mulig.
Bare den siste uken har flere forsterkninger ankommet Blackburn.

Mens spørsmålene og spekulasjonene rundt sisteskanse for herrene er et av de største diskusjonstemaene har Ladies blitt forsterket i form av Alex Brooks. 25-åringen spilte fire kamper for Blackburn tidlig i 2018/19-sesongen, før hun gikk til Sheffield United og deretter Birmingham. Nå gleder keeperen seg over å være tilbake.
- Det er den samme gode atmosfæren som når jeg var her sist, en atmosfære jeg ønsket å komme tilbake til, sier hun i følge klubbens nettsted. 
Brooks legger til at det er kamp om plassene, men samtidig en god lagfølelse der alle kjemper mot et felles mål.

En annen, som er ny i klubben, er Emma Doyle. Hun har gått gradene i Everton der hun har fått smake på førstelagsspill. Nå jakter 20-åringen på fast plass blant Donnelys 11 utvalgte. Etter å ha vært i Everton siden hun var 12 år gammel følte Doyle det var på tide og teste noe nytt. Ikke minst er manageren en grunn til flytten, slik vi tolker Doyles uttalelse:
- Gemma er en veldig god manager, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, få prøve meg på ligaen og utvikle meg som spiller

En annen 20-åring, som også gjør comeback i klubben, er Charlotte Newsham. Etter å ha vært en del av Rovers’ Regional Talent Club ble det opphold i utviklingslag hos både Manchester City og Manchester United, men etter en prat med Donnelly bestemte hun seg for å vende hjem.
- Etter å ha spilt for Manchester Uniteds utviklingslag (der hun scorte to ganger på seks kamper) gikk jeg på utlån til Huddersfield for å få førstelagserfaring, forklarer Newsham.
Landslagsspill for Skottlands U19-lag har det også blitt for forsvarsspilleren, da hun spilte i EM, 2019.

Issy Dean er den yngste av nykomlingene, med sine 19 år. Dean er midtstopper.
- Det er spennende tider, og det er veldig god stemning på treningene og man merker at alle ønsker å bli bedre, forteller Issy, som også har erfaring fra Everton.
- Jeg føler at jeg utviklet meg veldig i Everton, men jeg har hørt mye bra om denne klubben så jeg er begeistret over å være her og finne ut hvor langt det kan ta meg.

Mange yngre spillere med andre ord som Donnolly har å jobbe med, og der det kanskje mangler litt erfaring finner vi i åpenbart ungdommelig glød og vilje til utvikling, så det blir spennende å se Ladies nystart i Championship.
Det var noen tunge perioder i fjorsesongen, men vi satser på at de med erfaring derfra kan vise de nytilkomne, samtidig som laget har fått tilført ambisiøse og sultne spillere.