I kveld kan U-23 laget rykke opp

Publisert 4/16/2018 av Erlend Pettersen

I kveld tar Damien Johnson sitt mannskap i mot Aston Villa på Ewood Park.

I kveld tar Blackburn U-23 i mot Aston Villa på Ewood i Park i et veldig spennende oppgjør. To kamper før slutt så er fasiten enkel: ta ett poeng på de to siste kampene så er man seriemester i U-23 Premier League 2 og opprykk til divisjon 1 i belønning.

Slik ser topp 3 ut før kveldens dyst:

1. Blackburn Rovers spilt 20 kamper. 46. poeng.
2. Aston Villa spilt 19 kamper. 39. poeng.
3. Middlesbrough spilt 21 kamper. 37. poeng.

U-23 formatet har to divisjoner med 12 lag. Vinneren i divisjon 1 blir mester, mens de to nederste lagene rykker ned til divisjon 2. Vinneren av divisjon 2 rykker opp, mens andre plassen møter femteplassen på hjemmebane i en semifinale. Tredjeplassen møter altså fjerdeplassen på hjemmebane. Vinnerne møtes så til en finale hos det laget som kom høyest på tabellen. Vinneren rykker opp. 
Fra divisjon 2 rykker ingen lag ned. For å få lov til å delta her må klubben ha kategori 1 status på akademiet. Dette var noe Blackburn jobbet mye med til tross for nedrykket til League One i fjor vår.

U-23 manager Damien Johnson roser mentaliteten i laget:

- Det har vært en fantastisk sesong. De har stått i mot alle utforingene som de har støttet på denne sesongen. 

- Mentaliteten og sulten til å presse seg til å ta nye steg er viktig for alle unge spillere. De må vise manageren at de kan være til å stole på i en kampsituasjon. Vi trenger flere som kommer opp på førstelaget og blir der
, forteller Johnson til klubbens hjemmeside.

Kampen starter klokken 20.00 norsk tid. Vi kommer tilbake med info etter kampslutt.

Up the Rovers.