Hvordan gikk tabelltipset?

Publisert 5/9/2023 av Øystein Thorsen

Vi håper ingen satset hus og heim på bakgrunn av BRSCN sitt tips.

Tradisjonen tro gikk BRSCN ut med et tabelltips rett før en rekordtidlig sesongstart i juli. Det er ikke lett å kikke inn i krystallkula, eventuelt er det vanskelig og i det hele tatt finne en krystallkule å kikke i. 
Av mangel på nevnte kule måtte de involverte i redaksjonen ty til andre midler, og det gikk ikke spesielt bra. 
Særlig var det vanskelig å se hvem man trodde skulle klare playoff. Watford og Stoke for eksempel. I snitt var de tippet inn et sted mellom syvende og åttende plass, men siden ingen andre lag utmerket seg som kandidater for femte- og sjetteplassen måtte disse to flyttes lenger opp enn vi faktisk mente at de skulle være. 

Norwich, Watford, Stoke og QPR var de største overvurderingene vi gjorde. Norwich havnet 13 plasser lavere enn vi antok, og alle i Norwich er nok enige i at sesongen var en gedigen skuffelse. Stoke trodde vi også på, men der vi satte de rød- og hvitstripede ti plasser for høyt endte de i stedet opp omtrent som forrige sesong. 
QPR er et annet lag som helst bare vil glemme sesongen. De hadde gjort svært lovende forarbeid i sommer, men plutselig fikk manageren et mere lokkende tilbud, noe som sendte The R's ut i en turbulent sesong der de en kort periode var nær nedrykk. 
En ubehagelig historie å tenke på, siden det har dukket opp rykter rundt JDT. Man vet aldri i fotball.

Undervurderingene var det enda flere av, og særlig Sunderland gjorde tipset til skamme. En eventyrsesong, med tanke på at de gikk rett fra League One til playoff. Luton trodde vi heller ikke på, med de forbedret sjetteplassen fra i fjor og sluttet på tydelige 80 poeng. Coventry klatret også veldig, og Burnley - som vi trodde skulle få det vanskelig - cruiset inn til over 100 poeng. 

Lyspunktene - i forhold til å tippe riktig - er ikke altfor mange, men Sheffield United prikket vi inn, og Preston traff vi også helt rent på - for andre eller tredje sesong på rad, faktisk. Vi var nesten på kornet med vårt eget Blackburn, og Boro ble bare en plass dårligere enn vi tippet. 
Nedrykkslagene fikk vi i det minste i riktig rekkefølge, men vi så ikke at Rotherham og Birmingham skulle klare seg så pass greit. 

Nedenfor har vi forsøkt å markere forskjellen mellom tipset og realiteten. Mere enn fem plasser feil gir rød strek, orange markerer "nesten bra" og hva grønt betyr sier seg nok selv. 
14 røde, tre orange nesten-linjer og 7 grønne er fasit, så da snakker vi aldri mere om dette, men prøver igjen en gang ut på sensommeren.