Hvordan blir serieavslutningen?

Publisert 3/17/2023 av Øystein Thorsen

Vi prøver å ikke spå for mye, men ser på de gjenstående rundene.

Visse av BRSCN-leserne har kanskje sett på en slik predictor, der man selv kan legge inn kommende resultater. Utfordringen er muligens å ikke tippe eget lag for positivt. En annen ting som er interessant er hvor mange såkalte sekspoengskamper som gjenstår. Vi mener da ikke bare for Blackburn, men våre konkurrenter også. 
En ting er å få poeng selv, noe annet er hvem som samtidig kan ta poeng fra hverandre. 

Andre perspektiv som er viktig å huske på er at vi trenger ikke å avansere på tabellen. Det virker for eksempel ikke realistisk å få direkte opprykk. I så fall må de to sterkeste kandidatene - Sheff-U og Boro - få komplett formkollaps.
For oss gjelder det at Norwich, WBA, Coventry eller Watford ikke tar seg inn i playoff-feltet. Coventry og Watford ligger lengst bak, det vil si seks poeng etter, men de har relativt lette program. Det kan bli en nøkkelkamp når de treffes i Coventry 10. april.
WBA har noe vanskeligere oppsett og Norwich har det på papiret verst, og disse to møtes i nestsiste runde. Er ikke begge borte allerede, kommer nok taperen til å takke for sesongen når dommeren blåser av det oppgjøret.

Her er et forsøk på å oppsummere de siste rundene:

18. mars:
I den grad det er aktuellt å vurdere Preston som med i playoff-kampen (de ligger syv poeng under sjetteplassen), så kan allerede neste runde sette naboene våre bak i køen da vi forventer at borte mot Boro blir for vanskelig. 
Veldig mange av konkurrentene våre har på papiret enkel motstand denne runden, men Luton kan få det vanskelig borte mot Sunderland, mens Norwich spiller borte mot Stoke. 
Vi spiller som kjent cup denne helgen og uansett hvordan det går i andre kamper er vi sikret playoff-plass ut mars måned.

1. april:
Dette kan bli en vanskelig runde for de som jager oss. Luton møter Watford hjemme, og siden Watford ligger seks poeng bak playoff de nesten vinne, men det er som kjent ikke lett hos Luton. Coventry har like mange poeng som Watford og bør vinne hjemme mot Stoke, men Stoke kan ha en god sesongavslutning i seg - slik de hadde i fjor. 
Samtidig spiller Norwich hjemme mot Sheffield United og WBA er vertskap for Millwall. Siden vi ikke tror det er realistisk å ta igjen verken Sheff-U eller Boro håper vi at sabelraslerne kan ta minst ett poeng fra Norwich, og de bør ta alle.
Blackburn møter Birmingham borte, en bortebane vi har gode erfaringer med i det siste, så tre poeng i denne runden kan gi oss ytterligere luke.

7. april: 
Luton er for tredje runde på rad i fokus når de gjester Millwall, og selv om vi ikke trenger å havne foran disse to er det allikevel interessant å se om et slikt oppgjør gir en tabellnabo momentum. Ellers er det ikke andre sekspoengskamper denne runden.
Bortsett fra at vi møter Norwich.
Denne kampen kan bli sesongens viktigste siden et tap vil gjøre at Norwich virkelig havner på etterskudd. De kan jo allerede ha tapt flere poeng i de to rundene før denne. Vi har gode opplevelser mot dem med denne sesongen, og hvis vi kan slå dem igjen har vi virkelig satt ned foten.  
Ikke minst er seier mot kanariene viktig siden flere andre konkurrenter møter lettere motstand denne runden, så deres eventuelle poengfangst må besvares fra Ewood.

10. april:
Som sagt finner vi her en potensiell nøkkelkamp når Coventry og Watford møtes. Blir det seier i denne kampen kan taperen ha havnet for langt bak, selv om vi bare noterer en tredjedel april.
Utover denne kampen er det mange med teoretisk sett lette kamper, inkludert oss som spiller borte mot Huddersfield. Selv om to av de tre første kampene våre i april er borte, er muligheten for seier helt klart realistisk i begge, og klarer vi Norwich (igjen) hjemme, har vi innkassert 9 poeng tidlig i april.
Realistisk? Kanskje, kanskje ikke, men det er uansett god avkastning som kreves i disse rundene, for vi vet jo at vår sesongavslutning er tøff.

15. april:
I denne runden er det Boro vi heier på slik at Norwich går på en smultring. Igjen: kanariene kan på disse rundene bare ha skaffet seg tre-fire poeng og da har de fort havnet veldig på etterskudd.
WBA spiller borte mot Stoke, Millwall hjemme mot Preston, så her har vi kamper vi kan håpe på at konkurrentene taper poeng i.
For JDT & Co sin del blir det hjemmekamp mot Hull, noe som er en fullgod mulighet for ny hjemmeseier. Hva sies om at vi har fått ti poeng midt i april? Det er 71 poeng og den magiske grensen for playoff er passert eller i hvert fall innenfor armlengde.

18. og 19. april: 
Kanskje tøft for WBA borte mot Blackpool, i hvert fall hvis orangetrøyenes 6-1-seier over QPR er starten på en opptur. Ellers ikke mye å si om tirsdagen. Vi spiller onsdag i nok en hjemmekamp som ikke er lett, men som må vinnes hvis playoff-diskusjonen i det hele tatt er vits i å ha. Det er Coventry som gjester oss, og de har jo kvaliteter, selv om de mot slutten av april kan ha mistet toget.
Utover det er Norwich borte mot QPR, noe som er et høyst usikkert kort. Har Ainsworth fått orden eller blir QPR alles kasteball resten av sesongen? Uansett er disse midtukekampene poengvennlige for tabellnaboene så det er rett og slett bare for oss å levere mot the Sky Blues så ingen kan nærme seg.

22. april:
Nok en runde der lag som Millwall, Norwich, Watford og Coventry har overkommelige kamper. 
Vi spiller borte mot Preston - hvis vi ikke er i FA cup-semifinale, mens WBA har Sunderland hjemme. OK, Sunderland virker ustødige akkurat nå, men Mowbray bruker å rette opp laget etter en viss tid og slutten av april er vel helt innafor at de gir West Brom kamp.
Men dette er en runde der et eventuelt forsprang vi eventuelt har skaffet kan bli kortet inn.

25. april:
Bare tre dager etter kommer Burnley-kampen, og den - i likhet med Preston-kampen - er to dype sår i årets sesong. Naturligvis legger vi oss aldri ned når Burnley dukker opp, men slik de ser ut denne sesongen er det heller ikke lett å tro på veldig mange poeng.
West Brom spiller borte mot Sheffield United, og hvis ikke United har gått på en smell bør de ta WBA - noe som i sin tur kan være runden hvor de svart- og hvitstripete matematisk er ute av playoff.

29. april:
Tøff runde igjen for oss, hjemme mot Luton. På den annen side kan dette være en fordel for oss, for hvis Burnley-kampen gikk dårlig er det et revansjejagende lag JDT stiller opp, men gikk det bra mot the Dingles er selvtilliten intakt. 
WBA er hjemme mot Norwich, og hvis noen av disse fortsatt er med i bildet vil denne sekspoengskampen ha veldig mye å si såpass sent i sesongen. 
Har Mowbray fått orden i egne rekker? Da har i så fall Watford en vanskelig bortekamp. Vi minner om at Watford per nå ligger seks poeng bak, men de er altså vår motstander som har kanskje mest overkommelig motstand, så et tips er at de fortsatt er med i fighten når turen går til Stadium of Light i nest siste runde.

Siste runde, 8. mai:
Som antydet: vi avslutter med tre tøffe motstandere, så poengene skaffes helst før og ikke senere. Borte mot Millwall er i hvert fall ingen poenggaranti.
Vi bare håper - men også tror - at det kommer til å være spennende inn i det siste.
Norwich er hjemme mot Blackpool, noe som er et oppgjør som kan være uinteressant ved dette tidspunktet. Watford derimot spiller hjemme mot Stoke, og den kampen kan - som sagt - bety noe, men da mot en motstander som kan være tøff nok på sesongens siste dag - hvis The Potters får til en ny god sesongsinnspurt. 

Konklusjonen av dette da? 
For det første har vi det meste i egne hender, og i det hele tatt en god mulighet til å være med inn i det siste.
Og der vi ikke kan påvirke selv kan vi få litt drahjelp fra Boro og Sheff-U, hvis de vinner mot konkurrentene våre. Boro kan frarøve poeng fra fire naboer, og Sheff-U kan skade tre av motstanderne våre. Med god uttelling her tåler vi egne feilskjær.
Når vi så regner inn hvordan laget har fremstått i 2023, med kamper der vi gjenerobrer ledelser, der innbyttere kommer inn og scorer, der Brereton Diaz har fått tilbake overskuddet med mere og så videre, så er det mer enn grunn til å tro på en spennende avslutning.