Hvem blir Blackburns neste midtstopper?

Publisert 1/10/2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers har blitt linket til flere midtstoppere etter at overgangsvinduet ├ąpnet.

Jakten etter midtstopper i Rovers-leiren ble ikke noe mindre etter at Hayden Carter ble sendt på utlån til Burton Albion.

Som BRSCN har skrevet om tidligere denne uka, så er interessen for Evertons Jarrad Branthwaite fremdeles tilstede hos Tony Mowbray. Mowbray skal ha forhørt seg med Everton angående et mulig utlån for resten av sesongen. Rovers-manageren vil mest sannsynligvis få seg kamp fra andre klubber for å sikre 18-åringens signatur. Bournemouth skal i tillegg til Preston og Sheffield Wednesday være interesserte i midtstopperen. "The Cherries" skal være villige til å få til en overgang der Joshua King kan gå motsatt vei.

Vi må ikke reise langt i England for å finne en annen Premier League-klubb som ønsker å låne ut en midtstopper. 

Tony Mowbray har ifølge LancsLive vært i kontakt med Liverpool for et mulig lån av nederlenderen Sepp van den Berg. Midtstopperen har til tross for store skadeproblemer i midtforsvaret ikke fått noen minutter for førstelaget, og da er det veldig sannsynlig at Jürgen Klopp ønsker å låne ut 19-åringen. Det er ikke bare Rovers som har vist interesse for van den Berg, men det er også interesse fra klubber i Tyskland, Sveits og Belgia.

Blackburn har også vært i kontakt med West Bromwich og Manchester City for å høre om mulige utlån, skriver LancsLive.

Rovers har vist interesse for Taylor Harwood-Bellis (Man. City) og Cedric Kipre (West Brom). Harwood-Bellis spilte 45 minutter for Manchester-laget i deres 3-0 seier over Birmingham søndag. Det er ikke klart om Guardiola ønsker å låne ut 18-åringen i skrivende stund, men likevel skal Blackburn ha vært i samtaler om midtstopperen.

Cedric Kipre kom til West Brom i september på en overgang fra Wigan, og det var en sum på rundt ti millioner norske kroner. Siden overgangen har han fremdeles til gode å debutere, og det snakkes derfor om et mulig utlån.

For å runde av overgangsryktene, kan vi rette blikket mot noe som ikke er et rykte lenger. Det var tidligere snakk om Liverpool kanskje skulle hente tilbake Harvey Elliott som følge av skade på angriperen Diogo Jota.

Det skal ikke være en klausul i avtalen mellom Liverpool og Blackburn som sier at Merseyside-klubben kan hente angriperen tilbake i januar. Dermed vil Elliott heldigvis være en Rovers-spiller ut sesongen.