Hva skjer med fotballen i England`?


Publisert 11.03.2020 av Erlend Pettersen
Rovers planlegger å gjennomføre hjemmekampen mot Bristol City med publikum selv om covid-19 trusselen henger som et tungt slør over verden.

Det er en ting ingen av oss ikke har fått med oss i mediebildet de siste døgnene; Corona-viruset (Covid-19). Viruset har til nå fått idrettsverden til å skjelve i buksen, og det ene idrettsarrangementet etter det andre er avlyst. I fotballen så spiller Serie A klubbene fortsatt seriekamper, men uten tilskuere. Men Italia vurderer å stanse alt av arrangement for å hjelpe til mot spredning av smitte.

Også her hjemme har det kommet endringer. Norge sin viktige EM-kvalik kamp hjemme mot Serbia på Ullevaal skal spilles uten publikum. Skulle Norge formodning slå Serbia venter det en folketom Ullevaal i selve Nations League finalen som skal spilles 31. mars. Også seriespillet her på berget kan bli utsatt eller spilles for tomme tribuner.

Men hva så med fotballen i England? Tyskland har innført fra i dag tomme tribuner til helgen, og mange av CL/Europa League kampene spilles for tomme tribuner, men i England så spilles det kamper med publikum. Har de ikke innsett realitetene eller er de fornuftige som fortsetter som før? 

EFL og Blackburn har i dag kommet med en statusrapport der de bekrefter at helgens kamp skal spilles med publikum, men at klubbene iverksetter flere tiltak for å hindre smitte. Det innebærer ingen fair play hilsen, ingen maskoter, ingen flaggbærere, ingen barn som følger ut sammen med spillerne, ingen pauseinnslag, sponsor-bilder og ingen presentasjon av banens beste.

Om dette er greit i England og ikke andre plasser i verden kan man spørre seg om, men dette er nok bare første steg mot tomme tribuner også på balløyen. Så til dere som vurdere en tur over den kommende måneden og i påskehøytiden må ha dette i bakhodet.

 

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: