Hva er status på Mulgrew?


Publisert 24.10.2019 av Øystein Thorsen
Lancashire Telegraph har snakket med Wigan-sjef Paul Cook.

Med kun to tilgjengelige midtstoppere, det vil si Williams og Adarabioyo, kan det være fristende å leke med tanken på å ha veteranen Mulgrew som backup - eller erstatter ved behov. Skotten er som kjent på lån hos Wigan, så for øyeblikket er det ikke noe mere enn en hypotese.
Men spilleren kan hentes hjem i januar, skriver lokalavisa

Ikke for at Wigan er interessert i å bli kvitt ham - snarere tvert i mot. 
- Vi respekterer at Charlie er Blackburn-spiller, det er ingenting mere med det, men for øyeblikket er han her, slår Wigan-boss Cook fast. 
- Jeg tror det er en gjensidig mulighet for begge klubber til å se på avtalen i januar, men med tanke på hva slags spiller vi snakker om tror jeg han kommer til å bestemme selv hvor han skal være.
Det vil si, det virker nytteløst å forsøke og tvinge skotten til å bli - eller flytte hjem.

Det var helt på tampen av overgangsvinduet at Mulgrew plutselig fikk forlate Ewood. Det kom mildt sagt ut av ingenting, og det dukket raskt opp konspirasjonsteorier, eller i alle fall rykter om at det hadde blitt storbråk mellom Mowbray og Mulgrew. 
Skotten startet årets første kamp, i hjemmetapet mot Charlton - et utfall som ingen var fornøyde med - så ord av en eller annen valør ble naturligvis utvekslet

Slik lokalavisa oppsummerer bakgrunnen til utlånet var det slik at Mowbray ikke kunne love Mulgrew spilletid, men nå som Lenihan er ute i ukevis spørs det om ikke Mulgrew kunne fått litt tid på banen allikevel.
For Wigan har han i alle fall fått starte i 8 av 12 kamper så langt, og Wigan-sjefen mener han har vært "excellent"

- Dere kan jo se selv at han er en fremragende spiller og en fremragende type. Han leser spillet godt og havner nesten aldri i vanskelige situasjoner. Også er han en stor personlighet i troppen, oppsummerer Cook, som til og med lot ham ikle seg kapteinsbindet da Wigan gjorde slutt på Nottinghams rekke av kamper uten tap. 
Da Wigan i det neste oppgjøret - mot Derby - tapte på overtid ble Mulgrew tatt av banen etter 63 minutter, trolig på grunn av sin relativt hyppige skadefrekvens.

Ser man på Wigans resultater er det lite som skiller dem fra Blackburn. Så man kan ikke si at Mulgrew garanterer byks på tabellen, men kanskje Wigan hadde lagt enda dårligere an uten den rutinerte skotten? Wigan-sjefen tror uansett ikke at tabellsituasjonen påvirker Mulgrew.
- Ser man på hvordan han er fremstår det som at han er glad og trives her, bedyrer Cook.

Hvor vidt Mowbray savner Mulgrew er uvisst, men alt tyder på - sett utifra de faktiske omstendighetene - at det kommer til å bli gjort forsøk på å forsterke forsvaret når transfervinduet åpner igjen. 
Spørsmålet er om Mulgrew er typen laget trenger for å få ro og trygghet, om det er et steg baklengs i utviklingen eller om spilleren i det hele tatt ønsker seg tilbake til Ewood. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: