Hjemme bra, men borte er best


Publisert 04.03.2020 av Øystein Thorsen
Lancashire Telegraph ser grunn til optimisme.
Tidligere i uken så Lancashire Telegraph på det resterende kampprogrammet, og konkluderer med at det er grunn til optimisme. Mye av grunnen er at borteformen er god, og 6 av de 10 siste kampene spilles på fremmed gress.

Hvis vi begynner med å oppsummere hjemmeformen: Etter flotte hjemmeresultater i november har det bare blitt 11 poeng - av 24 mulige - på Ewood. Egentlig ikke spesielt bra, og hvis det ikke blir playoff er det lett å peke på det hjemmebaserte poengsvinnet som grunnen til at det ikke holdt hele veien inn. 
Kun to hjemmeseiere med andre ord, hele fem uavgjort og tap mot Fulham nylig.

På bortebane har det derimot blitt hele 15 poeng, etter tapet borte mot Leeds i november. Ok, det ble tap mot Nottingham og Huddersfield i julestria også, men i de syv andre bortekampene sanket man mer enn over to poeng i snitt per kamp. 
Kaster man da et blikk på de kommende bortekampene ser vi at vi er ferdig med alle de syv lagene som for øyeblikket ligger over oss på tabellen, noe som med andre ord betyr mindre skummel motstand.

Som BRSCN nevnte i begynnelsen av uken kommer de to topplagene WBA og Leeds til Ewood, men selv om hjemmeformen ikke har gitt for mange poeng er lokalavisa allikevel optimistiske. 
Begge disse ble sendt hjem med tap forrige sesong. 

Andre lyspunkt fra bortestatistikken er at Blackburn scorer nesten alltid på bortebane, det vil si i 15 av 17 bortekamper. Samtidig har den forferdelige trenden med å slippe inn mål, som vi måtte bevitne i fjor, blitt ordnet denne sesongen. Totalt 48 baklengs ble det forrige sesong, men hittil har det bare blitt 26 i sekken. 
Snittet har med det gått fra 2.09 per kamp til 1.53. 

Derby er som de fleste nok har notert første bortehinder, nå til helgen. Et oppgjør vi har grunn til å være forventningsfulle til. Dels har vi utviklet et veldig godt grep på The Rams de siste årene, men Derby har også FA-cupkamp å tenke på torsdag. Mot Manchester United til og med, så søndagskampen kan havne litt i skyggen, samtidig som Mowbrays menn kan hvile kampbeina hele uka. 
Kan vi opprettholde den gode statistikken i Derby er et meget positivt grunnlag skapt, i forhold til å ta Bristol City i runden etter. 

Alt i alt gjennomfører Mombray og gutta en bedre sesong enn hva som var tilfellet i fjor, og det er bare å glede seg så lenge det varer.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: