Håpet lever!

Publisert 7/7/2020 av Erlend Pettersen

En meget god andre omgang holder håpet oppe.

Rovers dro til Wales i en kamp de måtte vinne før å ha en liten sjans til å fortsatt kjempe om en kvalik plass. Og hvilket drama det ble! Cardiff ledet både 1-0 og 2-1, før Rovers snudde til en meget viktig 3-2 sier etter Armstrongs lekre skudd fra 45. meters hold. Dette var for øvrig Rovers første seier borte mot Cardiff siden 13. april 1985.

De første 10. minuttene av kampen var det hjemmelaget som sto for innholdet uten at det ble skikkelig farlig. Mowbrays menn jobbet seg mer og mer inn i kampen og etter 11. minutter burde Nyambe ha sendt gjestene i ledelsen etter et flott innlegg fra Armstrong. Som så mange ganger før så var det motstanderen som tok ledelsen. I det 14. minutt åpnet Cardiff opp Rovers forsvaret som en boks med sardiner og Vaulks loppet fint over en utrustende Walton i Rovers buret. Dette har vi sett så mange ganger før.

Heldigvis så utlignet Graham i det 22. minutt etter at Lenihan hadde headet ballen i stolpen etter et hjørnespark. Returen gikk i målvakten og ballen danset på streken før Graham enkelt satte inn utligningen. Gjestens forsvarsspill var vaklende og Hoilett tråklet seg fram inne i feltet og det var kun snakk om marginer før ballen suste i vinkelen. Men målet skulle komme. I det 41. minutt var det nok en gang dårlig forsvarsspill når Glatzel sendte hjemmelaget i føringen med 2-1, noe som sto seg til pause.

Hva Mowbray hadde sagt i pausen skal man ha usagt, men det virket! Rovers skaut ut som en rakett i andreomgangen og Samuel ble snytt for straffespark bare noen sekunder ut i omgangen. Heldigvis så kom utligningen rett etterpå av samme mann. Samuel møtte innlegget til Armstrong i feltet og nok en gang var lagene like langt. 2-2. Gjestene var virkelig sultne på vinnermålet og Samuel burde ha sendt gjestene i ledelsen i det 60. minutt når Travis spilte han flott igjennom, men Smithies i Cardiff buret reddet med en flott benparade.

Nå var det virkelig moro å se Rovers i Wales denne regntunge tirsdagskvelden. Lenihan headet like utenfor før Armstrong virkelig skulle presentere seg. Fra 45. meters hold så han at målvakten sto langt ute og sendte i vei et skudd som gikk rett inn og når stadionuret viste 70. minutter sto det 2-3 til gjestene. Skulle Rovers virkelig ri en seier i land?

Rovers sto godt i mot det lille hjemmelaget kom opp med. Begge lag foretok flere bytter som bidro til å stykke opp kampen på slutten. Downing kom nært på et frispark, mens Tosin nesten sendte ballen i eget nett rett før slutt etter en heading som gikk bakover i feltet.

Men når dommeren blåste for full tid etter 95. spilte minutter var det gjestene fra Lancashire som kunne juble.

Allerede lørdag er det ny kamp når WBA står på den andre halvdelen på Ewood Park. Skal Rovers ha noen mulighet om en topp seks plassering så må nok de fire gjenstående kampene vinnes. Og jobben starter lørdag.