Gutta gjør seg klare for Ewood

Publisert 15.06.2020 av Øystein Thorsen

Samtidig som spørsmålstegn på venstreback utredes.

Spillerne får i dag et gjensyn med Ewood, for første gang siden 29. februar, da det ble 2-2 mot Swansea. Det spillerne må ha i bakhodet er at stemningen på treningen kommer til å være svært lik selve kampgjennomføringen, siden dørene holdes stengt for publikum. Det gjelder å forestille seg at det er alvor fra første økt.
Samtidig må Mowbray se på muligheter på venstrebacken, da det er spørsmålstegn rundt både Bell og Williams.

For å ha prøvd et alternativ fikk Rankin-Costello ikle seg nettopp venstreback-rollen da treningskampen mot Liverpool ble gjennomført. Om seks baklengsmål mot maskineriet til Klopp er et tegn på at eksperimentet mislykkes skal vi ikke uttale oss om. Vi aner at det var mer enn en årsak til det kjedelige sluttresultatet. 
Det blir uansett andre forutsetninger når Bristol C stiller opp førstkommende helg.

Småskadene på nevnte forsvarsalternativ er potensielt svært alvorlig, med tanke på hvordan sesongsavslutningen ser ut.
- Kommer det en fysio og sier at en spiller er ute i to-tre uker snakker vi jo fort om fem kamper, minner Mowbray oss om, med henvisning til det tette kampprogrammet. 
Lancashire Telegraph kan heldigvis legge til at nær sagt alle er tilgjengelige - bortsett fra Dack og Buckley som soner tre kamper for det røde mot Derby. Bell eller Williams kan med andre ord bli klare i tid. 

Bristol City har også fått seg en treningskamp, da de tapte 3-2 borte mot Southampton. Muligens litt bedre stemning hos gjestene i rødt, sammenlignet med nedsablingen Mowbray måtte bevitne på Anfield. 
Uansett opplading - eller mangel på den samme - handler alt om hvordan selve kampen håndteres førstkommende lørdag. Man må kunne si at det er helt åpent, for dette er en situasjon som ingen av lagene har erfaring med.

Vi krysser fingre, armer og bein for at gutta tar dette på strak arm, for en god start kan gjøre underverker, på samme måte som at man lett kan tenke seg at en rusten forestilling blir langt vanskeligere å reise seg fra. 
Kort oppsummert: Det er en klassisk sekspoengskamp, og det kommer til å bli vanvittig spennende.