Grusom Rovers-opptreden da Forest stakk av med alle poengene

Publisert 10/17/2020 av Fredrik Schjesvold

Historien gjentok seg nok en gang for "ny manager-effekten" da Chris Houghton sikret seier i sin første kamp som Nottingham Forest-manager.

Kampfakta - Blackburn v Forest 0 - 1

Skudd (på mål): 6 (2) - 16 (4)
Ballbesittelse: 61 % - 39 %
Hjørnespark: 5 - 3
Pasninger: 514 - 314
Treffsikkerhet, pasninger: 76 % - 67 %

I Adam Armstrongs 100. kamp fra start i Rovers-trøya leverte Blackburn sesongens desidert svakeste kamp da Forest vant 1-0 på Ewood Park lørdag ettermiddag.

Trist 1. omgang

Det var ingenting å melde om fra 1. omgangen - det var rett og slett en god dose med sovemedisin. Rovers kontrollerte ballbesittelsen som de har for vane å gjøre, men de fikk ikke skapt en eneste god målsjanse - kun noen helt ufarlige langskudd. Det var også mye rot i pasningsspillet til hjemmelaget. Bortelaget skapte heller ikke de store sjansene de første 45 minuttene.

Enda dårligere etter hvilen

Det skulle ikke bli noe særlig bedre etter pausen, utrolig nok.

Det var bortelaget som skulle skape de store sjansene etter hvilen. Kampens desidert største sjanse kom seks minutter ut i omgangen da Lewis Grabban headet ballen skyhøyt over mål fra tre-fire meter, da kunne det fort stått 1-0 til gjestene. Figuieredo fikk også midtveis ut i 2.omgang en stor mulighet til å sette inn kampens første scoring fra corner da han fikk gå opp fritt, men midtstopperen headet bare rett på Kaminski. Til tross for at Mowbray byttet inn Gallagher og Chapman (for Dolan og Buckley), var det ikke noe større antydninger fra Rovers at de skulle få en nettkjenning. Det handlet for det meste om bortelaget.

Med ti minutter igjen på klokka fikk den snart 19 år gamle Luke Brennan debut på A-laget da han kom innpå for Ben Brereton. Heller ikke det byttet hjalp noe spesielt med tanke på Blackburns måljakt.

I stedet skulle vondt bli til verre da Joe Lolleys avslutning skiftet retning få minutter før slutt. Skuddet satte Kaminski helt ute av spill, og dermed var 0-1 et faktum.

I en kamp der mange så muligheten til å opprettholde den gode sesongstarten mot et bortelag stående med null poeng, leverte Tony Mowbrays mannskap til terningkast en. Dette var Rovers' første hjemmetap i ligaen for sesongen, og de har nå gått til en niendeplass på tabellen – to poeng bak Luton på sjetteplass.

– Vi ble tvunget til å gjøre endringer i laget

Det var selvfølgelig en skuffet Rovers-trener som snakket med iFollow Rovers etter kampslutt. Mowbray følte ikke nødvendigvis at laget hans fortjente noen poeng ut av kampen, og han synes prestasjonen var veldig skuffende.

– Jeg er veldig misfornøyd med prestasjonen i 1.omgang. Vi manglet energi, driv, og alt som har funket så bra for oss de innledende kampene denne sesongen. Det ble noe bedre etter pausen, men vi hadde ikke nok skudd eller action foran mål, sier Mowbray til iFollow.

Mowbray synes det også var uheldig at han var tvunget til å gjøre en del endringer før kamp. Lenihan, Evans og Buckley inn for Williams, Holtby og Rothwell var endringene i startoppstillingen fra oppgjøret mot Cardiff.

– Vi hadde ikke flyten i laget i dag, og det var nok på grunn av en del endringer innad i laget. Det var endringer som måtte gjøres, og det endte i en frustrerende dag for oss.

Blackburns neste kamp er onsdag 21. oktober borte mot Watford. Watford vant 1-0 borte mot Derby fredag kveld. Kampstart er klokka 20.45.