Gressmatten får kritikk

Publisert 19.01.2021 av Erlend Pettersen

Det er lenge siden gressmatten på Ewood Park har sett så dårlig ut.

I kveld skulle Rovers ha tatt i mot Swansea hjemme på Ewood Park, men som tidligere nevnt så ble kampen avlyst grunnet overvann på Ewood Park. Når det i tillegg var meldt store nedbørsmengder i løpet av dagen i dag og de kommende dagene så var det en fornuftig avgjørelse.

Men selve gressmatten på Ewood Park har hvert under hver kritikk over en lengre periode. Spesielt ille var den i helgen mot Stoke der både hjemme og bortespillere kritiserte tilstanden til banedekket. Også Stoke-manageren kommenterte at det var vanskelig å spille ball.

Dette var noe Blackburn-boss Tony Mowbray ble spurt om etter Stoke kampen av media og Mowbray er klar over at matten ikke er bra. Joe Rothwell var en spiller som sklei og skadet seg i helgen grunnet dårlig matte.

Mowbray har spilt situasjonen rundt banedekket opp til direktør Steve Waggott og sagt sin mening. Det er ikke bare banedekket på Ewood Park som er slitt, men også på treningsanlegget begynner situasjonen å bli prekær. 

Ewood Park matten har ikke blitt byttet skikkelig siden stadionet ble renovert i midten av 90 tallet. Nå kreves det en rehabilitering der under-varmen, drenering og skifte ut jordsmonnet er nødvendig. Hver sommer så skrapes toppdekket av før det sås nytt gress, noe det ikke ble tid til i fjor sommer grunnet sen serieslutt.

Haken rundet dette er at det vil koste penger. Skal alt tas så vil det fort komme opp i £3-4m, noe som er mye penger sånn situasjonen er. Her må man velge mellom nye spillere kontra renovering noe, Mowbray er villig til å gjøre.

CEO, Steve Waggott har fått bekymringsmelding rundt banedekket.

Vi i BRSCN er helt enig at det er fornuftig å bruke penger på slike ting som har en såpass lang bruksverdi og vil gagne hele klubben. Så får man vente å se om de midlene som trengs kommer i løpet av sommeren.

Noe må gjøres, for sånn matten er nå er bare flaut. Og ikke minst hemmer det spillet både på godt og vondt.

Hva mener du?