Gamst på Brockhall og stadige spekulasjoner


Publisert 08.01.2020 av Øystein Thorsen
Det er vidåpent transfervindu og ryktene lar ikke vente på seg.

De fleste BRSCN-lesere har nok fra andre kilder allerede notert at Morten Gamst Pedersen trener med Blackburn denne uken. Oppholdet må betraktes som en goodwill-greie, og det skulle være en enorm overraskelse hvis den legendariske nordmannen skulle bli værende lenger enn etter Preston-kampen nå på lørdag. 
Uansett er det hyggelig at Gamst får en såpass varm mottagelse på Ewood - men Burnley-dödaren har tross alt navnet sitt med store bokstaver i historiebøkene, med en lang rekke prestasjoner over flere år, som inkluderer to mål da han på egen hånd senket Man U på Old Trafford.

Se intervju som klubben har gjort med Gamst her.

Blant andre saker som har mere med overgangsvinduet å gjøre finner vi overskrifter om Mulgrew. Lancashire Telegraph skriver at Mowbray gjerne vil ha samtaler med Wigan om å gjøre låneavtalen til permanent overgang for den aldrende skotten. 
- Som jeg har sagt tidligere forsøker jeg å utvikle laget, føre klubben framover, og da hører avgjørelser som dette til jobben, forklarer sjefen. 
Mulgrew er for øyeblikket skadet, men Wigan later allikevel til å være interessert i å signere 33-åringen. Vi kan bare krysse fingrene for at dette går i orden, da det er meget vanskelig å forestille seg at veteranen har særlig mye mer å tilby Blackburn. 

Det har også dukket opp rykter om et par potensielle spillere på vei inn.

Det første ryktet handler om en 25 år gammel ving fra Rangers - nordirske Jordan Jones. Spilleren må omtales som et noe ubeskrevet blad, der han forrige sommer gikk fra Kilmarnock til Rangers - bare for å bli skadet. 
Etter å ha blitt friskmeldt har veien inn på Steven Gerrards lag vært vanskelig, derfor kan et lån være aktuelt.

Gerrard uttaler at spilleren har kommet på etterskudd i forhold til lagkameratene.
- Å komme hit fra Kilmarnock er en stor overgang, og når han da samtidig forsvant ut med skade har han mye å ta igjen.
Mowbray kjenner spilleren fra sin tid i Middlesbrough, noe som kan gjøre veien til en avtale en del kortere

Den andre saken bygger på spekulativ bevisføring, formidlet via nettstedet Lancs Live. Utgangspunktet for spekulasjonen er at Blackburn visstnok har vist interesse for å få Niklas Schmidt, en 21 år gammel tysk, offensiv midtbanespiller, inn på lån. Det som har gitt ryktet ekstra næring er at Lancs Live har sett at Schmidt nylig begynte å følge Blackburns Instagram-konto. Å følge Instagram-kontoer kan virke trivielt, men fra før av følger han kun Dortmund og Barcelona sine kontoer... 
Schmidt er allerede på utlån, der han hjelper Osnabruck til uvanlig gode resultater i Bundesliga 2, men kanskje Championship oppleves som en mere spennende utfordring for unggutten.

Det får være opp til hver enkelt å tolke hans oppførsel på Instagram, men skulle avtalen bli noe av vil han nok forsøke å ta plass i tomrommet etter Dack. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: