Gallagher utfordres av Mowbray


Publisert 06.01.2020 av Øystein Thorsen
Men også Arma ser at angrepsrekka må bli bedre.

Tidligere i sesongen var det et stadig fokus på situasjonen rundt forsvarsrekka, da den delen av troppen har få alternativer, og ble ytterligere sårbar etter at Cunningham gikk på en langtidsskade. Til tross for at forsvarerne har få kolleger har de under forholdene allikevel levert godt, og Mowbray har ikke vært tvunget til altfor kreative løsninger for å kunne stable et lag på beina.
Bekymringen nå handler mere om spissrekka.

På papiret er ikke Mowbray sine angrepskort så verst, bortsett fra at Dack nå er ute av bildet. Graham har vist seg å være en stabil målscorer i flere år, Armstrong er en spiller med spisskompetanse som mang en forsvarer sliter med å matche, Gallagher - med fortid i Southampton og en prislapp på 5 millioner - har også vist at han kan finne nettmaskene, og Brereton... Ja, vi venter vel ennå på å få se tegn til talentet han visstnok skal inneha. 
Til tross for teoretisk sett lovende material å jobbe med, omsettes altfor få sjanser til mål.

FA-cupexiten nå i helgen var nok et eksempel på en kamp hvor Blackburn helt klart kunne avgjort, men hvor fasit ble kun en straffescoring. Armstrong var ekspeditør, hans syvende scoring denne sesongen - hvor tre mål har kommet fra ellevemeteren.
- Vi har fått svi den siste tiden for ikke å omsette sjansene våre, erkjenner Arma i følge Lancashire Telegraph, og minner om det elementære prinsippet i fotball at man ikke vinner hvis man ikke scorer. 
- Vi viser at vi kan skape sjanser, men vi er ikke kliniske nok, fastslår angriperen.
Spørsmålet er da hvorfor det er slik?

Mowbray har også hatt en prat med lokalavisa, og han forsikrer at de jobber med saken.
- Det er ikke innsatsen (til Gallagher) det står på, men han kommer ikke i rett posisjon, er Mowbray sin vurdering, og legger til at de jobber intenst med ham på treningsfeltet.
- Han er 193 høy, og med det regnet av crossballer vi sendte inn i Birminghams felt burde han ha scort, men han søker seg alltid mot nærmeste stolpe slik at ballene stadig går over ham.
Mowbray er tydelig på at Gallagher må begynne å lytte til hvor det forventes at han skal befinne seg.

Det var ikke bare crossballene Gallagher bommet på. Lancashire Telegraph skriver at han ved to tilfeller ble spilt gjennom, men i duell med keeper gikk han tapende ut. Man kan dermed spekulere på om Gallagher behøver å senke skuldrene og få opp troen på egne ferdigheter. 
Lettere sagt enn gjort kanskje.
- Fotball handler mye om terping, og om vane, og på treningsfeltet terper vi på hvor ballen skal slås, og da må også spissene finne det rommet, sier Mowbray. 
Med Dack ute er Blackburns angrep definitivt svekket, og behovet for at noen tar opp hansken er åpenbart.

I tillegg er spørsmålet hvilke justeringer Mowbray gjør nå som laget har mistet tierrollen som Dack har operert i. 
- Vi må bare holde sammen og stå på, for med tanke på tabellen er vi i en veldig god posisjon, sier Armstrong. 
- Det er positive ting, men også saker som frustrerer, og vi ser fram til helgen, legger angriperen til, med sikte på lokaloppgjøret mot Preston.
Etter en juleperiode med lite poeng blir det veldig spennende å se om laget nå kan slå tilbake og finne formen de hadde på senhøsten. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: