Full pott foran et utsolgt The Valley

Publisert 2/16/2020 av Øystein Thorsen

Nok en solid gjennomført forestilling.

Charlton hadde sett til å ordne med skikkelig innramming av kampen gjennom å legge ut billetter for billigsalg, og strategien resulterte i fullsatt stadion. Vertene ville dermed vise seg fram og allerede etter to minutter kom Lyle Taylor seg unna Adarabioyo, men Walton kunne parere avslutningen.

Dette var bare begynnelsen på Charltons offensiv, men Blackburn er åpenbart i siget akkurat nå, så i situasjoner der Walton måtte slå retur ut i feltet ble ballen klarert - i stedet for å havne hos motspiller, med avgjørende utgang.
Gode lag skal ha litt flaks, og det er meget gledelig å se at Blackburn for øyeblikket har marginene på sin side.

Når det er sagt, det spørs om ikke Samuel ble snytt for straffe da han stormet mot mål, men gikk i bakken da stopper Pearce forsøkte å håndtere situasjonen. Uansett var det relativt hendelsesrikt i kampens innledende fase, og til tross for høyt trykk fra tribunen og sterk vind begynte Blackburn å feste et grep om oppgjøret.
Armstrong - som har sagt han er i sitt livs form - var stadig en trussel, og til og med Amari’i Bell var frampå

Etter en halvtime spilt skulle også gjestene få betalt. Det begynte på venstresiden, der Buckley - som noterte sin første startoppstilling i 2020 - fikk ballen, før han tok seg forbi en motspiller, kom seg inn i sekstenmeteren der han tredde ballen gjennom et nåløye av Charlton-spillere og forbi Phillips.
Tilliten Mowbray hadde gitt unggutten var dermed tilbakebetalt med et flott 1-0-mål.

Det var bare for gjestene å fortsette i samme stil, og kun åtte minutter senere skulle ledelsen dobles. Evigunge Downing leverte et frispark, nok en gang fra venstre side, inn i feltet der Adarabioyo ble vinner av duellen.
Nok en gang en situasjon der marginene gikk i vår favør.

Charlton prøvde straks å finne en vei inn i matchen, via en heading fra Taylor, men Walton var på pletten og forhindret redusering. Dermed kunne Mowbray & Co gå til hvilen med en god 2-0-ledelse.
Spørsmålet nå var hvilken reaksjon man kunne vente seg fra Charlton etter Lee Bowyers instruksjoner i pausen.

Som i første omgang startet Charlton farlig. Ingen hjemmelag med respekt for seg selv aksepterer å ligge under 2-0 foran en fullsatt hjemmestadion, og dermed skulle det handle mest om hjemmesupporternes side av banen, der Charlton kunne spille med vinden i ryggen. Heldigvis hadde Walton en meget god dag i mål og gjorde flere gode redninger.
Det er rett og slett mange Blackburn-spillere som nyter av god form og selvtillit akkurat nå, og der tapet av Dack først virket avgjørende for sesongen har andre steppet inn og tatt sin del av ansvaret

Først etter en drøy time spilt viste gjestene tegn til farligheter, men Johnsons heading gikk rett på Phillips. Litt senere var Samuel involvert igjen, men 25-åringen kunne ikke få ballen på mål. Allikevel var det positivt å se spissen som har gått gjennom et skademareritt tilbake fra start, og det skal bli veldig spennende å se hva han kan få til framover.

Da det gjensto 18 minutter ble en annen spiller vi håper å få se mere til introdusert: Harry Chapman erstattet da Armstrong. Mowbray ante nok at kampen var under kontroll, og da var det klokt å spare beina til Arma, som jo er blant spillerne som har spilt aller mest denne sesongen. Brereton kom også inn - for Samuel - og i likhet med nevnte Chapman viste unggutten tendenser, selv om det heller ikke denne gangen resulterte i målpoeng.
Blackburn kontrollerte dermed kampen inn til en meget flott 2-0-seier på bortebane.