Fredagsnotiser

Publisert 26.03.2021 av √ėystein Thorsen

En ny låneoppdatering, skadenytt og rykte.

BRSCN rapporterte i går om Harry Chapmans gode form for Shrewsbury, og i dag formidler Rovers Chat en oppdatering om Hayden Carter som er på lån hos Burton. League One-klubben var i fritt fall da Carter ankom - samtidig som Jimmy Floyd Hasselbaink tok over skuta. 
Det ble en øyeblikkelig effekt, og Burton vant 1-0 over Gillingham, med Carter som matchvinner.

En ting var å vinne, men det smakte også godt med Burtons første kamp uten baklengs denne sesongen, særlig siden de hadde sluppet inn 19 i de fem foregående kampene. Etter dette har Carter spilt samtlige minutter, i 13 kamper, og Burton ligger nå godt an til å unngå nedrykket som tidligere virket faretruende nær.
Rovers Chat har snakket med en som følger Burton tett, og Haydens rolle i Burtons opptur omtales som veldig viktig, der både godt posisjonsspill og tre scoringer trekkes fram som viktige bidrag fra Blackburn-spilleren. 

Før landslagspausen kunne vi lese om forventninger om friskmeldte spillere. Davenport var en av spillerne vi trodde skulle komme tilbake, og i dag skriver Lancashire Telegraph at det også er tilfellet. Lokalavisa skriver i tillegg at også Butterworth er tilbake i trening, noe som er en positiv bonus. Butterworth er et stort løfte, som Mowbray har snakket svært varmt om, men ryggproblemer har holdt ham ute i lengre perioder.
Kanskje han kan få prøve seg i sesonginnspurten, slik at vi kan få se hva som bor i spissen.

Apropos spisser så skriver i dag Lancashire Telegraph om League One-spissen Jerry Yates som totalt har scort 16 mål for Blackpool denne sesongen. Lokalavisa forventer at Armstrong blir solgt i sommer og da gjelder det å finne en erstatter. Tidligere nevnte Butterworth kan jo rykke opp fra egne rekker - hvis ryggen holder og han er så god som Mowbray mener - men 24 år gamle Yates er nok et sikrere kort, da han faktisk viser at han kan spille og score. 
2 millioner pund kan han i så fall koste skriver The 72.

Blackpool-sjef Critchley på sin side gjør seg kostbar og ser ingen grunn til å selge.
- Jerry har skrevet på en langtidskontrakt med oss og vi er ikke ute etter å selge.
Yates innsats har bidratt til å sende Blackpool inn på playoff-plass i League One.