Fotballdirektør på plass

Publisert 6/8/2022 av Øystein Thorsen

Gregg Broughton er vår nye mann.

Kabalen holder på å legges på Ewood, og første kort på bordet er Director of Football, Gregg Broughton, et navn som mange sikkert kjenner fra Bodø/Glimt. Lancashire Telegraph skriver at han også har bakgrunn som Academy Manager og som rekrutteringsansvarlig i klubber som Norwich og Luton. 
Klubben melder på nettsiden at han blir den som har det overgripende strategiske ansvaret i klubben, og han begynner i jobben omgående.

Utover sin erfaring har han UEFA Pro License og er kvalifisert av FA som Technical Director. I tillegg til å holde i klubbens fotballstrategi for førstelaget og akademiet kommer han til å styre rekruttering, det medisinske støtteapparatet, fysisk utvikling og analyseavdelingen. 

Waggott er storfornøyd:
- Det er fantastisk å ansette en person med slik bred kunnskap og ferdigheter, og som kommer med 20 års erfaring fra fotballen. Han kommer til å jobbe nært med den nye hovedtreneren (når han er klar), meg selv og styret, bygge videre på de siste fem årene og samtidig peke ut retningen for fremtiden.
Med tanke på Bodø/Glimts dominans i norsk serie, og ikke minst store fremgang i Europa, ser vi lyst på denne ansettelsen. 

Broughton uttrykker, som seg hør og bør, også entusiasme over den nye oppgaven.
- Blackburn Rovers er en fantastisk klubb og jeg er svært glad for å komme hit og fremføre klubbens visjon og strategi på vegne av eierne og styret. Klubben har en stolt historie, som en av grunnleggerne av seriesystemet, med over 70 år i toppdivisjonen og som en stor aktør i lokalsamfunnet.

Broughton legger til at han er godt kjent med klubbens arbeid med å utvikle egne spillere, noe som vises ved at klubben har spilt over 500 kamper på rad med minst en spiller fra eget akademi i troppen.
- Potensialet for suksess - både på og utenfor banen - er enormt stort og jeg ser fram til å jobbe som en del av dette laget, på jakt etter utvikling og vedvarende fremgang, avslutter Broughton. 

BRSCN ønsker Gregg Broughton velkommen til klubben - og lykke til.