Smertestillende sprøyter

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Opprettet 10/6/2005 6:57:09 PM Sist oppdatert 10/6/2005 6:57:09 PM
Diskusjonen rundt det å sette smertestillende er nå i gang etter at landslagslegen nektet å sette det på Alex Valencia. Start har i høst gjort dette på kantspilleren for at an kunne ta del i jakten på gull. Valencia er en viktig spiller for Start, kanskje den beste og viktigste etter min mening, og et Startlag uten høyrevingen er ikke det samme. Hadde Start gjort det samme med Tom Berhus eller Ben Wright? Eller gjør Start dette med den viten at det kan komme problemer senere i karrieren eller livet.....? Er et evt seriegull viktigere enn spillerens helse? selvfølgelig er det ikke det, men debatten rundt dette teamet er viktig og interessant. Valencia selv har jo godtatt dette. Og jeg tviler på om det samme hadde blitt gjort om dette var tidlig i sesongen. Planen til Start er at Valencia skal spille med smetestillende ut sesongen, for deretter å bli frisk.

Hva mener dere andre om dette? Ingen av oss er leger så vidt jeg vet.........men hva synes dere er det riktige? Personlig synes jeg Start blir stilt i ufortjent dårlig lys i denne saken. Starts lege mener det er forsvarlig, og at NFF`s lege er uenig er jo greit nok det. At man er uenige innenfor legevitenskapen er ikke noe nytt.


PS her er et innlegg fra Menighedens forum om denne saken!

Dette er jo helt latterlig.

1. Valencia har selv ønsket dette. Selv før han sa det selv skjønte jo alle det, at Start ikke har presset han til å bli bedøvet. Noen som tror at trivselen til spillerne i Start hadde vært så bra hvis de hadde blitt presset til å spille selv med skade??

2. Valencias skade er hauset opp. Et profesjonelt team i Start har kontroll på hver enkelt spillers helse, og kjenner spillerne best. Landslagslegen treffer Valencia kun sporadisk. Er vel ingen tvil hvem som vet best her.

3. Starts lege hevder skaden ikke blir større pga dette.

4. Det finnes garantert mye flere smertelindrende medisiner som brukes før kamp for å dempe småskader, hodepine, nervøs mage, osv osv. Etisk forsvarlig? Tja, jeg tar heller noen paracet istedenfor å sykmelde meg fra jobb. Hvorfor kan ikke spillerne gjøre det samme?

5. Saken er hauset opp fordi en sprøyte høres så skummelt ut. Det er da vitterlig snakk om ei lita sprøyte med en knøttliten lokalbedøvelse som kun varer såvidt en kamp!

6. At dopingfolka er trukket inn er en skandale. Dette har ingenting overhodet med doping å gjøre. Like lite som kaffikoppen til ho derre håndballspilleren eller hva det var som fikk gjennomgå for noen år tilbake. Men det skaper overskrifter og spekulasjon bare ordet doping blir nevnt. Skandaløst spekulativt av pressen.

7. Nok en gang blir folk lurt av tabloid presse som KUN er ute etter overskrifter. Forrige landslagssamling var det mora til Valencia som fikk gjennomgå etter feilaktig fremstilling av oppveksten hans. Og noe tull med en bytur som viste seg å være en kopp kaffi. Er det norske folk så latterlig dumme og fullstendig uten evne til å tenke bare litegranne selv? Etter alle disse år med VG, Dagbladet, Se&Hør, m.fl, så tror vi fortsatt at disse mediene gjengir 100% sannhet, uten å legge til litt for å selge søpla si?

8. Igjen: Valencia fikk litt bedøvelse for å slippe å bli hemmet av smerter. Ankelen fungerte jo tydeligvis bra nok til at han ble tatt ut på landslaget, så det kan ikke ha vært den skumleste skaden?

9. Valencia fikk hvile to dager ekstra etter hver kamp pga dette. Det må vel sies å være et bevis på ansvarlighet?

10. Sesongen er straks over. Start kjemper om seriegull! Hallo, hørte du? Seriegull! For to år siden var vi slaktoffer i 1.divisjon, og tapte mot Oslo Øst og MK! Det er klart gutta tar ut det siste for å klare å stå løpet! Så får det heller bli et par uker ekstra med restitusjon etterpå.

11. Jeg har vel ikke peiling på de faktiske forhold eller medisin, men dette er nå min måte å tolke media på. En klype salt og litt sunn fornuft. Men blir drittsur når folk lar seg påvirke av historiens største maktmisbrukere i landet: Media!

Bruk sunn fornuft folkens!
Hvis det fortsatt er noe som heter det.

Denne saken er fullstendig latterlig, og burde aldri ha kommet i media.

Like dumt som at Riise sender SMS. Latterlig. Jeg er så drittlei av den elendige og utrolig usaklige pressen vi har! Hva gjør de egentlig på journalistutdannelsen? Det lukter jobbfyll lang vei.



Du må være innlogget for å svare

RomanofChelsea

Antall innlegg: 436

Opprettet 10/6/2005 8:41:40 PM Sist oppdatert 10/6/2005 8:41:40 PM
Jeg er ikke lege, men jobber for meg selv innen legemedisin yrket og vet endel om smertestillende medikamenter.

Det er ikke bevist at smertestillende sprøyter kan skade verken karriere eller spillerens helse med dette I EN KORT PERIODE. Det er dersom spilleren(e) blir avhengig av dette over en lengre periode at problemer kan oppstå. Dersom kroppen mottar større doser med smertestillende kan det fremkalle andre type skader/tilstander som vil gjøre det vanskeligere å helbrede andre typer skader/sykdommer. Det er samme prinsipp som gjelder Paracet/Ibux. Om du bruker dette i store doser over lengre tid vil de til slutt få motsatt virkning; såkalt medikamentfremkalt hodepine.

Derfor synes jeg denne saken er kraftig overfokusert, men jeg kan forstå landslagslegen. Landslaget kan velge mellom alle som har norsk pass til å spille et fåtall kamper. Start derimot har en begrenset stall hvor enkelte spillere er av større viktighet. Derfor er det fult forståelig at Start bruker medikamenter som er lovlige for å holde Valencia oppegående det lille som er igjen av sesongen. MEN om Start fortsetter med dette utover vinteren og til neste sesong, da vil jeg sende ut et varsko!
Du må være innlogget for å svare

Torgeir

Antall innlegg: 863

Opprettet 10/7/2005 2:44:02 AM Sist oppdatert 10/7/2005 2:44:02 AM
Kommer litt an på skaden og om den kan forverres/bli kronisk, men dette drev Rune Bratseth med de siste to årene (minst) av sine aktive karriere og er i så måte ingenting nytt. Jeg ser ikke problemet så lenge det ikke er en skade som trenger operasjon og er såpass ustabil at det er store sjanser for at den forverres med og uten bedøvelse dersom man spiller med dem.

Storm i vannglass og feil fokus foran en landskamp.
Du må være innlogget for å svare

Gunnar

Antall innlegg: 882

Opprettet 10/7/2005 3:13:15 AM Sist oppdatert 10/7/2005 3:13:15 AM
Det er litt bakvendte argumenter her. Landslaget bør ha mye mindre hemninger enn Start for å drive med dette. Valencia kan knapt kalles en del av landslaget, men har spilt bra på klubbnivå i år, og får dermed sjansen til å vise seg fram. Start er mye mer avhengige av Valencia, og når landslagslegen da sender ham hjem, bør Valencia kanskje tenke seg litt om.

Det verste med denne saken er at Erik Solér igjen benytter sjansen til å stikke trynet sitt fram i media. Han burde hatt seg en sprøyte.
Du må være innlogget for å svare

Friedel

Antall innlegg: 3741

Opprettet 10/7/2005 5:49:53 PM Sist oppdatert 10/7/2005 5:49:53 PM
Gunnar skrev:
Det er litt bakvendte argumenter her. Landslaget bør ha mye mindre hemninger enn Start for å drive med dette. Valencia kan knapt kalles en del av landslaget, men har spilt bra på klubbnivå i år, og får dermed sjansen til å vise seg fram. Start er mye mer avhengige av Valencia, og når landslagslegen da sender ham hjem, bør Valencia kanskje tenke seg litt om.

Det verste med denne saken er at Erik Solér igjen benytter sjansen til å stikke trynet sitt fram i media. Han burde hatt seg en sprøyte.

 He! H
Jævli bra kommentar!:P

Du må være innlogget for å svare

blackmartell

Antall innlegg: 222
Medlem 93 i supporterklubben

Opprettet 10/8/2005 1:20:20 PM Sist oppdatert 10/8/2005 1:20:20 PM
Ikke helt enig med deg Roman, når du skriver at det i korte perioder ikke er betenkelig å bruke disse formene for å bli spilleklar. Min erfaring tilsier at du kan få en mye verre skade enn hva du alt har ved å bruke denne metoden. Og forverringen kan komme rimelig raskt når belastningen kommer..

Ellers vil jeg berømme deg Roman for å komme med mange aktuelle diskusjoner..
Du må være innlogget for å svare
1
ForumFotball genereltSmertestillende sprøyter