Sparkingen av Big Sam - en rett avgjørelse?

Torleif

Antall innlegg: 143

Opprettet 12/17/2010 11:31:17 AM Sist oppdatert 12/17/2010 11:31:17 AM
Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt fornøyd med sparkingen.
Det skal være sagt at Allerdyce reddet oss etter at Paul Ince hadde gjort sitt på Ewood Park, og at han har gjort Blackburn Rovers til en midt på treet minus klubb...

Men det er måten det er blitt gjort på jeg ikke liker:
- Merkelige lagoppstillinger
- Mange uforståelige bytter
- Kjedelig og defansiv formasjon og spillestil
- At manageren ikke er på indre bane under kamp (1.omg. Kunne ikke en analytiker gjort jobben, og gitt en rapport i pausen?)
- At Blackburn (ved siden av Stoke) spiller den kjipeste fotballen i hele Premier League.

De siste 2-3 årene har det vært mange frustrerende kamper, og det er ikke mange kamper vi har vunnet med 2 mål eller mer...


Jeg håper nå vi får inn en manager som våger å satse offensivt. Vil ha 2 spisser, kjøper hurtige og unge lovende spillere. osv.


Jeg håper på Martin O´Neill
Du må være innlogget for å svare

NoFear`

Antall innlegg: 1395

Opprettet 12/17/2010 11:37:33 AM Sist oppdatert 12/17/2010 11:37:33 AM
Det som er det vanskelige å uttale seg om det er riktig eller galt er:

Hva kunne Big sam ha gjort med penger ? Han hadde flere gode navn på blokka, som han ville hente. Santa Cruz, Bentley osv. GODE spillere som ville gått rett inn på laget og bidratt til å heve oss.

Men med de midlene som Big Sam hadde, ble han nermest tvunget til å spille defansiv fotball (?).. tror jeg..

Jeg stiller meg alikevel som ´spent´ på hva fremtiden bringer.
Jeg synes det er spennende dager :)

Enda mer spent er jeg på lagoppstillingen og formasjonen imorgen mot West Ham. Håper Kean klarer seg godt, at det ikke blir noe haste-ansettelse av en ny manager.

Fremdeles håper jeg på Gus Hiddink eller Martin Jol.
Du må være innlogget for å svare

Kjell Sindre

Antall innlegg: 1746
BRSCN medarbeider

Opprettet 12/17/2010 11:52:42 AM Sist oppdatert 12/17/2010 11:52:42 AM
Mitt svar på spørsmålet er "nei".

Det vil sjølvsagt vere dei som meiner det er "ja". Lancashire Telegraph har hatt ein poll gåande, og sist eg såg resultata hadde omlag 8000 stemt, og prosentfordelinga var slik:

Nei: 75%

Ja: 25%
Du må være innlogget for å svare

Parkes

Antall innlegg: 25

Opprettet 12/17/2010 12:53:45 PM Sist oppdatert 12/17/2010 12:53:45 PM
Kommer litt an på hvordan man ser på det. Personlig mener jeg an burde fått fortsette ut sesongen. Så min mening er at det var feil.

Det lå i kortene at han ikke fikk bli med videre så lenge, max til sommeren. Likevel, et fullstendig hodeløst tidspunkt å sparke han på. Og spesielt ettersom at kyllingene ikke hadde en ny mann linet opp.
Du må være innlogget for å svare

_states_

Antall innlegg: 266

Opprettet 12/17/2010 11:21:36 PM Sist oppdatert 12/17/2010 11:21:36 PM
Det er fortsatt helt uforståelig at han har fått sparken, men kansje dette er det som må til for å etablere klubben på øvre halvdel..
Du må være innlogget for å svare

jona2a

Antall innlegg: 279

Opprettet 12/18/2010 8:26:23 PM Sist oppdatert 12/18/2010 8:26:23 PM
Kjell Sindre skrev:
Mitt svar på spørsmålet er "nei".

Det vil sjølvsagt vere dei som meiner det er "ja". Lancashire Telegraph har hatt ein poll gåande, og sist eg såg resultata hadde omlag 8000 stemt, og prosentfordelinga var slik:

Nei: 75%

Ja: 25%

 eing, stemte og nei på den meiningsmålinga.

Du må være innlogget for å svare

jona2a

Antall innlegg: 279

Opprettet 12/18/2010 8:55:40 PM Sist oppdatert 12/18/2010 8:55:40 PM
han burde fått ut sesongen, med mindre vi i januar/februar låg nederst, nåke som eg tvilar sterkt på. synst og han burde fått litt pengar i januar visst han hadde gode nok spelara i kikkerten, spelera som hadde blitt klare førstelagsspelera og vore viktige for neste manager. men ok om dei ikkje ville satsa penga på det. synst det er greit med ny manager fra neste sesong, men å vere uten no er ingen god løysing. slik som eigarane so vil eg at blackburn skal spele bedre fotball og være farlig på noko meir enn dødball, men vi har ikkje gode nok spelera. er ikkje negativ, men det er ikkje ein sjanse i havet at vi kjem på topp 4-5 i år, ikkje neste år heller. kan greie topp 6 neste år (kanskje kanskje) eller året etter om dei er villig til å investere store summar og finn ein god manager.

dei nye eigarane er opptimistisk, men framstår som naive. dei burde skaffe seg ein pr-rådgiver fordi mediehånteringa deira er skremmande dårlig. hadde dei gått ut dagen etter med konktete planar for tida framover hadde dei gjort det mykje enklare for oss supportera, og det ville skapt mindre negative holdningar mot dei.

skal vi komme oss ut i europa so må dei komme med meir enn opptimisme. det må investerast store summa over tid, og ein god manager. og sidan dei ikkje har komt med nåken uttalelsa om kor mykje dei er villig til å bruke i januar og til sommaren går det selfølgelig rykter om summar. og dei summane er langt i fra det som skal til for å nå ei topp plassering.

so vi får vente å sjå til etter januar vinduet, da vil vi få ein peikepinne på om dei har pengar til å støtte opp om uttalesane sine. eg har mine tvil, men lever i håpet
Du må være innlogget for å svare

mortenanilsen

Antall innlegg: 198

Opprettet 12/18/2010 11:59:33 PM Sist oppdatert 12/18/2010 11:59:33 PM
_states_ skrev:
Det er fortsatt helt uforståelig at han har fått sparken, men kansje dette er det som må til for å etablere klubben på øvre halvdel..

 at vi tok en 10.plass i fjor gir jeg Allardyce en stor del av æren for. Det var rett og slett en fantastisk prestasjon. Så om han ikke var rett mann for å etablere oss på øvre halvdel kan jeg ikke se hvem andre det skulle vært.
Vi har per dags dato den dårligste stallen vi har hatt på mange år. Allikevel har vi (inntil videre) holdt oss unna sumpa.

Nå får vi se hva som skjer, men jeg er stygt redd for at dette kan vise seg å være et fatalt feilgrep fra eierne.

Jeg vet jeg har uttalt meg mye i negative ordlag her den siste tida, men det er en grunn til at Blackburn er på alles lepper om dagen. Både her hjemme og i England.

Du må være innlogget for å svare

TugayLegend

Antall innlegg: 2721
Medlem  i supporterklubben

Opprettet 12/19/2010 12:47:19 AM Sist oppdatert 12/19/2010 12:47:19 AM
mortenanilsen skrev:
Jeg vet jeg har uttalt meg mye i negative ordlag her den siste tida, men det er en grunn til at Blackburn er på alles lepper om dagen. Både her hjemme og i England.

 Jepp, vi har vorte kjøpt opp av ein gjeng indera som i media framstår som komplette idiotar. Og dei har sparka Sam Allardyce, ein mann dei ikkje meinar er rette person til å vidareutvikle klubben i positiv rettning. Samtidig har dei erstatta han midlertidig med førstelagstrenaren Steve Kean.

Slikt luktare det alvorleg stor mediadekning av, og det har vi fått til di grader. Skal ein ta alt som blir skreve i media slik det blir framstilt så skjønar eg kvifor du og mange andre er livredde for kva som kjem til å skje vidare med Blackburn. Det hadde eg også vore. Tru meg.

Når det kjem til fotball-rykter og fotball-sladder så stemmer stortsett det som kjem på trykk i aviser og på nett i 1 av 10 tilfeller, grovt rekna. Venkys har ikkje gjort det noko bedre for seg sjølv ved at Desai sitt i india og blir sitert for alt ho og tilfeldige ansatte i Venkys seier der og at Rao-brørne og gjengen rundt dei blir siterte på kva dei seier når dei er på diverse PR stundt for Venkys. Ingen heldig situasjon berre det.

Ingenting hadde smakt bedre enn om Desai saman med Tha Raos hadde kome til england og hatt ein real pressekonferanse der dei la alle korta på bordet. Men til det skjer så må ein berre ta det meste som kjem på trykk med ei klype salt, er ikkje sundt å tru på alt som blir skreve i avisene.

Ein del av det Venkys har pressa ut av seg er ikkje så rauta gale faktisk.
Dei vil blandt anna at Blackburn skal bli ein klubb å rekne med i toppen av pl med tida. Dei vil sjå eit meir underhaldande Blackburn. Ikkje gale det. Og eg er sikker på at dei veit at dette kjem til å ta tid, samt koste nokre 100 millionar pund. Sjølv om det i media framstår som at dei reknar med å kjempe om CL plass allereide neste sesong og at dette ikkje kjem til å koste dei meir enn ei 10 millionar pund. Hallo i luken, så naive er ikkje dei. Men det er lett for media å få dei til å framstå som så neive.

Det er utruleg spennande det som skjer i klubben no. Forhåpentligvis kan dette oppkjøpe "redde" oss i frå å vere ein av PLs dårligaste og mest overpresterande klubb - til å verte eit lag som spelar om ein europa plass sesong etter sesong, samt kanskje får med seg nokre cup-gull i ny og ne.

1-1 i dag mot West Ham er eigentleg ikkje noko krise, vi er berre ikkje bedre. At Dunn og Emo ser ut som dei er langt over toppen og Benjani tydeligvis hadde bestemt seg for å ikkje delta i dag, samt vi får 3 skadar på nøkkelspelarar i løpet av kampen, så er det med på å bikke kampen i mot oss.

Vi overpresterte under Sparky, fekk sjå kor begredlege vi eigentleg er under Ince og overpresterte nok ein gong under Sam Allardyce. Fakta.

Vi er ikkje ein klubb i krise, vi har berre ein spelarstall som ikkje held eit så høgt nivå som alvorleg mange her inne forventar vi skal halde.

Vi har etter Jack Walkers bortgang så og sei ikkje fått pengar til å forsterke stallen og det vi har fått har stortsett gått til å finansiere dyre bomkjøp. (grovt sett, dog kanskje litt overdreve)

Når vi først har fått fram "stjerner" siste åra, så har desse vårte solgt før neste sesong startar.

Det at vi no endeleg ser ut til å ha fått inn eigarar som er villige til å bruke litt pengar og vi endeleg ikkje treng å selge vore beste for å overleve økonomisk lenger er gull. Vi må berre gje dei litt tid. alt skjer ikkje over natta.

For å nå nye høgder så må mykje endrast på, første store drastiske steg var å sparke BFS. Ein mann dei ikkje meinte var egna for å nå desse måla, då er det i og for seg lurt å ikkje la han stå for innkjøpa i januar. Det burde heilt klart kome på plass ein god, bedre (- best) erstattar for han asap, som kunne fått starta forminga av det komande storlaget allereie i januar. Men dette er ikkje tilfellet, dei vil ikkje forhaste seg vedrørande ny manager og i mellomtida sett dei sin lit til steve kean. Ein mann som får gode skussmål i frå alle rettningar. Greit nok.

Uten sparky og sam allardyce så hadde vi mest sannsynleg ikkje vore noko PL lag lenger. Eg trur heller ikkje vi rykker ned med Steve Kean, men det finst snart grenser for kor mange mirakel sesongar vi skal har krav på.

Det blir endeleg gjort noko for å endre dette, og gud forby vi treng kanskje/er kanskje nødt til å ta oss ein sesong i championship for å oppnå dette. Absolutt ikkje ein ideel situasjon, eg trur heller ikkje det kjem til å skje - men det hadde ikkje våre noko krise måtte vi ta oss ein tur ned no, hakje det vore for sparky og sam så hadde vi alt vore der - og då kanskje aldri kome oss opp igjenn.. eg presenterer ferste moglege tilfelle her og eg trur ikkje det skjer, men sjå realistisk på det. tenk. tenk. TENK.

Vi treng desse inderane skal vi kunne bli eit stabilt godt PL lag og å utvikle oss vidare der i frå til eit topplag.

Føler siste avsnitta kom noko rotete ut her, men prøv å heng med er dykk snilde :)

Du må være innlogget for å svare

mortenanilsen

Antall innlegg: 198

Opprettet 12/19/2010 1:23:46 PM Sist oppdatert 12/19/2010 1:23:46 PM
kom over en sak som fikk meg i godt humør :)
Du må være innlogget for å svare

mortenanilsen

Antall innlegg: 198

Opprettet 12/19/2010 1:46:50 PM Sist oppdatert 12/19/2010 1:46:50 PM
Forøvrig tror jeg ikke det går an å overprestere. Plasseringen på tabellen ved endt sesong viser hvor godt laget har vært gjennom hele året. Altså som LAG, ikke enkeltspillere. 10. plassen fra forrige sesong viste at vi var det 10. beste LAGET i ligaen.
Du må være innlogget for å svare

Eivind_Brann

Antall innlegg: 1708

Opprettet 12/23/2010 12:51:34 PM Sist oppdatert 12/23/2010 12:51:34 PM
Nevnt flere ganger tidligere, men Big Sam linkes enda til Englandjobben etter Capello.


Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversSparkingen av Big Sam - en rett avgjørelse?