Blogg Februar (endelig tilbake?)

veo1982

Antall innlegg: 767
BRSCN medarbeider

Opprettet 2/24/2009 8:54:32 PM Sist oppdatert 2/24/2009 8:54:32 PM
Sesongen begynner å nærme seg slutten. Hvordan ender det?

Med en rykende fersk utgave av Uncle Jack’s mellom hendene, er det umulig å ikke bli inspirert til å forfatte en liten blogg. Det begynner jo å bli vel lenge siden sist. Først vil jeg bare benytte anledningen til å skryte av den fantastiske innsatsen som skribenter, redaktører og andre medarbeidere gjør for supporterklubben. Mottoet er ”det er bedre at mange gjør litt, enn at får gjør alt”. Jeg vil påstå at det er mange som gjør mye, og skorter ikke på kvalitet heller. Men nok om det, over til saken.

Over til temaet som er det vi alle lurer så fælt på; hva slags hårfarge kommer gamsten å stille med til neste kamp? Neida... Spørsmålet som henger like truende over oss som istappene fra hustakene i hovedstaden, er selvfølgelig; - vil vi se premier league fotball på Ewood Park neste sesong? For de som har misforstått og tror at jeg er et orakel som kan svare på dette, så blir dere nok skuffet, men jeg skal prøve å komme med en kvalifisert gjetning.

Etter at Big Sam listet seg pent og pyntelig som en rumensk ballettdanser over gressteppet Ewood og plasserte sin veltrente bakende på Blackburn benken har formkurven pekt en vei – Opp! Etter 8 seriekamper er fasiten 2 seire, 4 uavgjort og 2 tap. To av poengdelingene skulle, hvis verden var rettferdig, vært 3 poeng. Tapene mot Aston Villa og ManU(re), var heller ikke noe å skamme seg over. Spesielt sistnevnte kamp, der bare en sveiseblind Howard Webb og en skjevt innstilt "skuddfot" fra Nelsen, nektet oss et symbolsk og livsviktig poeng fra Theatre of (broken) dreams.



Ja det har vært mye positivt å ta med seg etter at Ince tørket melkebarten og dro sin kos, men det er ikke gull alt som glimrer. Det som bekymrer meg mest med måten vi spiller på nå, er at vi ser ut til ikke å makte å avgjøre kamper til vår egen fordel. Vi så det mot Sunderland, M’boro, Man City og nå sist mot... Ja dere vet hva laget heter. Dette må vi få rettet på. Jeg tror mye ligger i det mentale. Etter gode opplevelser i det siste, til tross for laber poengfangst, håper jeg vi får se et besluttsomt Blackburn lag klare til å sende Hull videre nedover mot avgrunnen også kjent som The Football League. Etter Hull, kommer en tøff hjemmekamp mot Everton før nok en utfordring bort mot Fulham. Jeg tror at vi i løpet av disse tre kampene vil få et svar på om vi hører hjemme der vi ligger, eller kan forvente å klatre utover våren.

Slik jeg vurderer situasjonen nå, så er det to lag som sliter veldig og det er WBA og Boro. Vil forundre meg mye, om ikke de to går ned nå. Det gjenstår å se hvem som blir det tredje. Håper selvfølgelig at det ikke blir oss. Jeg tror det tredje laget blir Hull City. Hull er i fritt fall, og kan fort ende under streken, som de aller fleste spådde før sesongen. Stoke er det verste bortelaget i ligaen. Legger du Pompey og Newcastle i samme gryta, så har du en skikkelig suksess oppskrift på en sesongavslutning som garanterer nedbitte negler, søvnløse netter og skrubbsår på knærne etter gjentatte kneling i bønn foran tven.



Det er 13 kamper igjen, fire av de går mot Hull, Stoke, Pompey og WBA, har god tro på at vi makter 12 poeng mot disse. Da har vi 36 poeng. En uskreven regel er at vi bør ha like mange poeng som antall kamper, altså 38 poeng. Likevel har 5 av 12 sesonger med 20 lag i Premier Legaue endt med at et lag med 38 poeng eller mer har rykket ned. Bunnstriden er rekordjevn i år. Flere bunnlag vil ta poeng både mot hverandre og lag høyere på tabellen. Makter vi 40 poeng totalt, altså 14 poeng på tretten kamper, tror jeg vi har berget plassen. Bare tre ganger har et lag med 40 poeng eller mer rykket ned.

For at vi skal klare dette, er vi avhengig av at nøkkelspillere slår til. Benni har vist gryende form, og Roque ser ut til å ha fått orden på hodet sitt. Nyervervelsene Diouf og Givet viser gode takter. Spesielt Diouf som ser ut til å ha gitt oss en ny dimensjon vi har savnet siden Bentley dro. En kreativ vid spiller som kan finne på det lille ekstra. Forsvaret ser ut til å ha kommet på rett kjøl igjen. Det som bekymrer meg, er det samme som har bekymret meg i hele år, ja i fjor også; sentral midtbane. Tenker da spesielt på formen til David Dunn, som etter skader virker å ha god vei igjen til toppformen. Grella og Dunn som i mine øyne er soleklart den beste midtbaneduoen vi har (med unntak av Tugay da, som sliter med at han begynner å dra opp i åra), har vært plaget med skader og vi har ingen garantier om at de holder seg friske ut sesongen. Det er bare å krysse fingra for at de finner formen, og holder seg skadefri.



Tiden er altså inne å slutte å telle nesten opplevelser og analyser bak resultat. Nå er det en ting som gjelder og det er poeng. Teller vi midt tips på 40 poeng er vi sikker, kanskje til og med med 38. Fasiten har vi 24. Mai.

For å avslutte slik jeg startet, nemlig med å rose folka i BRSCN som jeg er stolt over å være en bitteliten del av. Keep up the good work, and let’s hope Blackburn stays up. Up the rovers!

Du må være innlogget for å svare

kjetilinho

Antall innlegg: 498

Opprettet 2/26/2009 10:04:11 PM Sist oppdatert 2/26/2009 10:04:11 PM
Er det deg det er bilde av i midten der Vegard? ;)

Enig i mye av det du skriver, tror også 40 poeng bør være nok for å holde seg i oppe denne sesongen. Kikka på tabellen her om dagen og tenkte "shit, er det ikke flere kamper igjen" - det begynner virkelig å haste og alle kampene fremover er cupfinaler. Som du sier, tror vi kan gjøre oss opp en formening om hvor vi vil ende etter de 3 neste kampene.

Bra blogg!
Du må være innlogget for å svare

Roversboy

Antall innlegg: 1128

Opprettet 2/26/2009 10:04:47 PM Sist oppdatert 2/26/2009 10:04:47 PM
Nei...
Du må være innlogget for å svare

veo1982

Antall innlegg: 767
BRSCN medarbeider

Opprettet 2/26/2009 11:34:31 PM Sist oppdatert 2/26/2009 11:34:31 PM
Kjetilinho: Ja er konfirmasjonsbildet mitt. ;)

Roversboy: Nei? Dårlig blogg, eller at vi ikke holder oss oppe? Kom gjerne med innspill. Er lovt å lufte tunga...
Du må være innlogget for å svare

TugayLegend

Antall innlegg: 2721
Medlem  i supporterklubben

Opprettet 2/26/2009 11:37:14 PM Sist oppdatert 2/26/2009 11:37:14 PM
Roversboy skrev:
Nei...

 Du får ikkje akkurat frem eit poeng her Roversboy.

Veo: Bra blogg :)

Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversBlogg Februar (endelig tilbake?)