Blogg Desember

veo1982

Antall innlegg: 767
BRSCN medarbeider

Opprettet 12/1/2008 9:00:35 PM Sist oppdatert 12/1/2008 9:00:35 PM

Black December


Advent er over oss, skisesongen er i gang og Blackburn er i trøbbel. Intet nytt under himmelen med andre ord. Desember har ofte vært en tøff måned for Rovers, og ting tyder på at årets desember ikke blir noe unntak. Det at vi før inngangen på ”black december” ligger på direkte nedrykk er ikke med å dempe stressnivået vårt før julehandelen skal unnagjøres.
 
Spørsmålet alle stiller seg, er hva må til for å heve klubben? Løsningen er ganske enkel, vi må vinne fotballkamper igjen. Oppskriften er langt fra like enkel. Det gjelder å finne de gode råvarer, kombinere de og tilsette litt krydder for en ekstra piff. Så langt har det blitt mest søl og lite suksess. Så hva må gjøres? Noen mener utskifting av Ince er løsningen, andre håper på en stor signering i januar. De største pessimistene har mistet troen totalt, og forbereder seg på Championsship kamper til neste år.
 
Oppsigelse av Ince er alternativ som flere og flere krever å få gjennomført. Managerbytte midt i en sesong er i mine øyne gambling. Historien har mange eksempler på at ting har gått fra vondt til verre ved bytte midt i sesongen. Det finnes også gode eksempler. Vi trenger ikke gå lengre enn til Tottenham for å få eksempler på begge deler. Ramos tok over for Jol etter en dårlig sesongstart, ca. 1 år sener tar Redknapp over for Ramos etter tidenes dårligste sesongstart og snur trenden fra første kamp. Det er ingenting i veien for at det siste skal kunne skje med Blackburn, men vi må se på hvilke alternativer som er ledige på markedet. Det er færre ledige på markedet i dag enn i sommer, samtidig er det ikke sikkert de som ble veid og funnet for lett i sommer vil trene oss nå. I tillegg er det mindre attraktivt å ta over nå når vi er langt nede og halve sesongen er spolert.
 
Nye signeringer i januar er alltid velkomne, så fremt de hever laget. Spørsmålet er bare om vi har midler til å kjøpe inn spillere som hever oss. Klubbkassa er som vanlig nesten tom, og ryktene om et mulig oppkjøp er langt vekke. Vi kan med andre ord ikke vente det helt store.
 
Så hva bør vi gjøre? Sparker vi Ince må vi gjøre det før januar vinduet slik at en ny manager kan bruke overgangvinduet til å sette sitt preg på laget. Ingen klare alternativ, og dårlig tid til å finne et alternativ er en av grunnen til at vi både bør og må holde på Ince. Så et mer riktig spørsmål er hva bør Ince gjøre? Jeg mener det er tre ting som må gjøres.
 
Punkt en; vi må "go back to basics", og med det mener jeg at vi må bli mer kyniske. Dette behøver ikke nødvendigvis å gå på bekostning av attraktiv fotball. Vi bør være kyniske når vi ikke har ballen, og tålmodige nær vi har den og ikke slå opp på Santa Cruz ved første og beste mulighet.
 
Punkt to; vi må få inn mer kreativitet, spillere som Tugay og Villanueva må benyttes mer. Riktignok har de svakheter når det gjelder fysikken. Tugay sliter med tempo og svekket utholdenhet som følge av sine 38 år på baken. Villanueva trenger mer panser før han er premier league fit. For å kompensere for dette må vi ha inn noen grovarbeidere som Andrews og Mokoena. Når Dunn og Grella er tilbake vil de kunne kompensere henholdsvis for kreativitet og grovarbeid.
 
Punkt tre; kontinuitet. Det er på tide å få satt en første ellever og ikke minst et spillemønster. Spesielt i bakre firer er det viktig. Fire faste bak som bygger gode relasjoner seg i mellom og mellom keeper og sentral midtbane er i mine øyne selve ryggraden i et hvert lag, og et viktig kriterium for suksess. Robinson, Warnock, Samba, Nelsen og Simpson bør utgjøre kvintetten bak.
 
Klarer Ince å kombinere de tre k’ene, kynisme, kreativitet og kontinuitet tror jeg poengene vil komme og klatringen på tabellen vil starte. Vi har klart det før, og vi vil klare det igjen. I 2006/2007 hadde vi 13 poeng på 13 kamper vi inngangen av desember. I år har vi 13 poeng på 15. I 2006/2007 ble vi nr. 10. Det er mulig å gjøre dette igjen, men vi må forbedre oss.
 
Desember er som kjent for studenter og eks-studenter eksamenstid. Desember er også eksamenstid for Paul Ince. Etter en god debut mot Everton har det mer eller mindre gått i nedoverbakke med noen hederlige unntak. Det er på tide å vende nesa oppover og begynne å klatre på tabellen igjen. Makter ikke Ince dette, så faller sensuren allerede ved årsskifte. Dessverre gjelder ikke gjentaksregelen i fotball og Ince kan være arbeidsledig når vi skriver 2009.
 
 

Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversBlogg Desember