Hva skjedde med Blackburn Rovers?

funkimonki

Antall innlegg: 624

Opprettet 4/8/2007 2:06:03 PM Sist oppdatert 4/8/2007 2:06:03 PM
Hva i alle dager skjedde? Fra å være det tetteste laget til å plutselig åpne seg totalt..! Jeg trodde virkelig at laget vi har i dag hadde et bunnsolid forsvar, og faktisk er jeg i utgangspunktet veldig fornøyd med laget vårt overalt.

Så hvorfor sprakk alt laget har bygd på siden juletider nå som det gjaldt som mest, i løpet av tre kamper? Alle tre kampene har vi ledet, for så å tape.

Mulig det er tidlig å si at noe "har skjedd" etter tre dårlige kamper, men med fakta på bordet skjønner jeg ikke helt åssen ting kunne ende opp sånn.

Se på tabellen, kun TRE lag har sluppet inn færre mål enn oss. Med tanke på at vi har Friedel i mål og fantastisk forsvarsrekke greier jeg ikke helt å få dette til å stemme. Greit vi har hatt skader, men jeg må innrømme at vi ikke kan skylde på skader nå, jeg hadde faktisk trodd at vi i disse tider var bare ett eller to poeng fra topp 6.

Så feil kan man ta. Ligger virkelig en tilsynelatende "umulig" semifinale og tar all plass i hodene til spillerne? Det er i såfall lite profesjonelt. Det kan være så mange grunner, orker ikke tenke mer på det nå. Bobla sprakk, ketchupeffekt osv., og plutselig er vi nærmere bunnstrid enn europakjemping.
Du må være innlogget for å svare

uglebakken

Antall innlegg: 267

Opprettet 4/8/2007 3:32:38 PM Sist oppdatert 4/8/2007 3:32:38 PM
ingen grunn til å svartlegge situasjonen SÅ mye. dette har vi som blackburn-supp vært med på maaange ganger før. vi taper mot "bunn-lag" og tar poeng fra de over oss.. greit nok at vi har 2 sure tap på ewood nå, men vi har tross alt ledet begge + ledet også mot man utd.

husk på at forsvaret er veldig nytt - kan ikke forvente at de skal være samspilte på 1-2-3. jeg mener det bare er mindre justeringer som skal til for at det laget vi spiller med for tiden skal klare uefa-plass neste sesong.

satser på cup-triumf i år :)

synes laget har gjort en bra sesong. med tanke på alle skadene, og et veldig tøft kampprogram i vinter.
Du må være innlogget for å svare

Friedel

Antall innlegg: 3741

Opprettet 4/9/2007 12:01:33 AM Sist oppdatert 4/9/2007 12:01:33 AM
En viktig grunn kan jo være at Savage er skadet, og når han spiller så gjør han en sinnsykt god jobb i å presse og stresse motstanderne!

Er også rart at forsvaret har lekket så mye i de siste kampene med tanke på at Friedel står så bra som han gjør.. Men mot West Ham så skulle ikke noen av målene ha blitt godkjent, mot Man U så raknet vi likens(Sånn som mot Arsenal) og mot Aston Villa så har jeg ikke peiling på hva som skjedde...
Du må være innlogget for å svare

funkimonki

Antall innlegg: 624

Opprettet 4/9/2007 12:54:35 AM Sist oppdatert 4/9/2007 12:54:35 AM
Jeg tok nok litt i, men det jeg mente var hvordan de strålende resultatene fra årets første måneder, med et da enda ferskere forsvar, greide å kollapse på det kanskje viktigste tidspunktet i sesongen. Det var altså en kortsiktig problemstilling jeg fremstilte, ikke sesongen under ett og Blackburn gjennom historien.:p

Jeg hadde vel rett og slett litt i overkant god tro på dette laget, men jeg ser uansett veldig lyst på neste år, med fullt lag og mer samspilte ledd i laget. Uansett er det et lite mysterium i mine øyne hvordan laget vårt både taper og spiller elendig når det gjelder som mest, hva er det som har sviktet? Unitedkampen kunne vi ikke forvente seier i, men den fullstendige kollapsen og overkjørselen etter målet til Matt var absolutt ikke imponerende. Mot Hammers ble vi fratatt 3 poeng av dommeren, men heller ikke det var en spesielt god kamp. Villakampen fikk jeg ikke sett, men vi ble tydeligvis overkjørt der også. Dette nivået holder ikke mot Chelsea.

Krysser alt jeg har for cupen.
Du må være innlogget for å svare

geirwrovers

Antall innlegg: 384

Opprettet 4/9/2007 2:14:28 AM Sist oppdatert 4/9/2007 2:14:28 AM
Dette er mitt generelle bilde av Blackburns styrker og svakheter... basert på et slags sammendrag av mine 15 år som supporter... (De 2-3 siste sesongene veier selfølgelig tyngst)

Blackburn er et lag som tydeligvis trives best som underdogs, og ingen forventer seier mot storlag som f.eks Man U eller Arsenal, derfor tror jeg at vi passer bedre til å spille mot bedre motstandere fordi vi stresser dem og gjør de frustrerte over å ikke få hull på byllen... Så begynner de å gjøre feil... Vi har spillere som fort kan utnytte de få feilene som storlagene gjør mot oss og når Rovers først øyner muligheten for seier blir det nesten umulig å knekke arbeidsinnsatsen vår..
Mot de store lagene er det viktig at vi ikke får tidlig mål i mot, fordi da rakner VI istedet... da er det vi som blir frustrerte, og da har vi ikke teknikk nok (ofte) til å komme tilbake... Scorer vi et tidlig mål som det mot United sist kamp, skal det mye til for at vi klarer å holde i mot nesten en hel kamp.. Scorer vi mot slutten, bruker vi å få en glød og vilje som gjør at vi som regel klarer det.

Mot dårligere lag skal vi liksom føre, men vi gjør ikke denne rollen særlig bra mange ganger fordi vi ikke har de rette spillerne til det. Da er det viktig med et tidlig mål, fordi da må det dårlige laget fremover på banen, og Gutta kan kontre inn flere mål...
Det tror ihvertfall jeg er noe av grunnen til at ting gjerne går som de går...

Vi er et outsiderlag... rett og slett! Og den 15.april skal vi forhåpentligvis få frustrert Chelseastjernene litt med arbeidsmoral og litt flaks (dvs ingen tidlige mål i mot), for Chelsea VIL komme til store 100% sjanser... men bakerst står en kar som heter Friedel og stenger målet!! Og vi bare BER om 0-0 etter 65 minutter for SÅ at vi får se et perlemål av Benni... For DA!! holder vi HELT inn!! I promise!!

Hva tror dere om det??? Er jeg helt på villspor eller har jeg litt rett??
Du må være innlogget for å svare

Stian81

Antall innlegg: 1904

Opprettet 4/9/2007 9:08:22 AM Sist oppdatert 4/9/2007 9:08:22 AM
Er hjertens enig med deg....
Du må være innlogget for å svare

funkimonki

Antall innlegg: 624

Opprettet 4/9/2007 5:56:59 PM Sist oppdatert 4/9/2007 5:56:59 PM
Er enig med deg i det, Geir, Rovers var, er og vil sannsynligvis fortsette å være outsidere en lang stund fremover. Men i år, spesielt når skadde spillere har returnert, gode kjøp osv, følte/føler jeg at laget er bedre enn de har vist i det siste. Jeg føler faktisk at dette laget er det beste på mange år, solide bakover, kreative på midten og gode på topp.

En dag vil forhåpentligvis dette laget være godt nok til å vinne oftere OGSÅ når de er favoritter/i god form, og ikke bare som underdogs/outsidere.

Du må være innlogget for å svare

mohelger

Antall innlegg: 3195
Medlem 3 i supporterklubbenBRSCN medarbeider

Opprettet 4/9/2007 9:14:24 PM Sist oppdatert 4/9/2007 9:14:24 PM
Jeg tror mye av grunnen ligger i at vi er såpass tynt bekledd på sentral midtbane - dvs med både Savage og Reid skadet.

Våre sentrale midtbanespillere kommer så å si aldri i målscoringposisjon. Det gjør at det blir svært lett å vingeklippe oss ved å markere Bentley og Gamst tett.
Særlig Reid med sin skuddfot tror jeg kunne gjort vei i vellinga i feks kampen mot Aston Villa og West Ham.

Dessuten, i de siste kampene, har laget blitt langt dårligere etter at Tugay har blitt byttet ut. Har stor respekt for at Hughes vil "spare" den aldrende maestro, men Dunn har ikke vist seg god nok til å være den kreative spillfordeleren sentralt. Mot Villa gjorde han jo også den fatale feilen før 1-2 målet. Tror det ville vært lurere å heller fått inn Bentley sentralt i det Tugay går ut. En løsning da vil i så fall være å bytte Tugay med en forsvarsspiller -> Bentley inn sentralt -> Emerton på høyreving.

Vi har skapt latterlig få målsjanser i kampene mot West Ham, ManU og Villa. Jeg tror det er mye fordi spillestilen vår har blitt svært lett å lese for motstanderen, og når Bentley og Gamst ikke har helt dagen så går det på ræva slik det gjorde mot Villa og West Ham. Tror det er på tide at Nonda eller Roberts får starte, for å få inn en murbrekker/skikkelig oppspillspunkt på topp - nettopp for å kunne variere litt i spillestilen.
Du må være innlogget for å svare

geirwrovers

Antall innlegg: 384

Opprettet 4/10/2007 12:43:18 AM Sist oppdatert 4/10/2007 12:43:18 AM
Det kunne vært lurt ja... De andre lagene vet hvem de må stoppe (Gamst spesielt). Han er blitt for kjent tror jeg... Han var vel best da han var et ukjent blad for de andre og dermed ble han vel kanskje litt undervurdert..

Visste dere forresten at med 6 mål av Benni i neste kamp så leder han toppscorertabellen over Drogba som har 18... (men hva er oddsen?!)

Drogba 18
Mr Ronaldo F. Alldownsoeasy 16
Benni 13
Rooney 12


Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversHva skjedde med Blackburn Rovers?