Rovers tatoveringer

goRovers

Antall innlegg: 228

Rovers tatoveringer

Opprettet 7/14/2015 9:39:00 AM Sist oppdatert 7/14/2015 9:39:00 AM

Hei

Går og vurderer en Rovers tatovering.

Trenger litt ideer. Noen som har Rovers-tatovering som vil legge ut bilde?



Du må være innlogget for å svare

Dr.Jones

Antall innlegg: 2310
Medlem 79 i supporterklubben

Sv: Rovers tatoveringer

Opprettet 7/20/2015 10:04:15 PM Sist oppdatert 7/20/2015 10:04:15 PM

http://www.blackburn.gov.uk/Pages/Home.aspx


Teksten under er hentet fra en artikkel jeg skrev til Uncle Jack's #3 2008/09-sesongen.


Blackburn coat of arms

Coat of arms er det samme som et våpenskjold, og (byen) Blackburns våpenskjold ble brukt på FA-cupdraktene i finalen i 1960. Som man ser av bildet inneholder Blackburns våpenskjold mange detaljer og symboler som sammen utgjør dette flotte merket som i dag utgjør symbolet for kommunestyret til Blackburn med Darwen.


De tre biene representerer dyktighet, utholdenhet og arbeidsomhet. ”Bee” (engelsk uttale for bokstaven B) står også for Blackburn. Skjoldet er sølvfarget eller hvitt og dermed symbolsk for kattun som er et stoff laget av ubleket og ikke fullt prosessert bomull, produktet til ”Blackburn-biene” (dvs arbeiderne i byen). Blackburn var som kjent et senter for tekstilindustrien generelt og bomullsindustrien spesielt fra midten av 1700-tallet og frem til starten av 1900-tallet. Røverhistorier fra den tiden forteller oss at det dårlige og noe fuktige været i Lancashire gjorde det lettere å håndtere og spinne bomullen. Været må jo være godt for noe. Visste du forresten at Blackburns innbyggertall, Darwen inkludert, vokste fra å være under 5000 til over 130 000 i løpet av denne perioden?

 

Den bølgede svarte horisontale linjen representerer elven Blakewater - elvebredden byen er bygd på, og som visstnok har gitt sitt navn til byen Blackburn. ”Burn” brukes som et navn på en bekk eller en elv i deler av Nord-England, og på grunn av vannets mørke farge ble navnet på byen black + burn = Blackburn. I dag renner elven gjennom byens sentrum og mellom Blackburns Katedral and Blackburn buss- og togstasjon og ender ikke før den forenes med mer kjente River Darwen, som i sin tur har gitt navnet til den ene langsiden på Ewood Park. Blakewater er dessverre ikke synlig i bykjernen da den ble lagt i underjordiske tunneler for lenge siden. Ryktene vil ha det til at man skal åpne opp deler av den slik at den blir synlig for innbyggerne igjen.

 

Signalhornet i sølv var våpenmerket til Blackburns første borgermester, William Henry Hornby, i følge historien en av de mest fremragende og suksessrike personene byen noen gang har frembrakt. Hornet var også et symbol på styrke. På hver side av signalhornet er det en rombe i gull, også kalt fusils fra det latinske navnet ”fusus” eller ”fusilium”, som er det heraldiske symbolet på spinning og arbeidsomhet. De refererer til oppfinnelsen av Spinning Jenny i 1764 av James Hargreaves som er født og oppvokst i Blackburn. Signalhornet og rombene er plassert på en grønn bakgrunn, dette for å minne oss på at Blackburn en gang hadde en kongelig skog. En kongelig skog, ”Royal Forest”, var et landområde hvor visse rettigheter var reservert kongelige og aristokratiet, f.eks jaktrettigheter. I dag er de fleste slike skoger åpne for allmennheten.

 

Vevskytleren som duen står på er emblemet til veving, håndverket som mer enn noe annet yrke har bidratt til fremgangen for Blackburn. Både den hvite duen og olivengreinen den holder i nebbet er symboler på fred, og ser du nøye etter vil du se at olivengreinen er festet til tråden på skytleren og dermed representerer fordelene som har kommet fra kunsten å veve.


Du må være innlogget for å svare
1
ForumBlackburn RoversRovers tatoveringer