Bet Swapping

daheri

Antall innlegg: 725

Opprettet 12/12/2003 2:55:38 PM Sist oppdatert 12/12/2003 2:55:38 PM
Er det noen av dere som har prøvd dette?

Jeg har i mange maaaange år slitt med å bekjempe vanlige bookmakere med mine statistikker, analyser og mitt "overlegne" fotballinstinkt. Men tross dette så har jeg aldri dratt iland store gevinster over tid. Det har alltid på en måte jevnet seg ut slik at jeg hverken vinner eller taper.

MEN

Så har det dukket opp en ny måte å føre oddstipping på, nå slipper du å kjempe imot bookmakernes grundige og ufeilbare analyser. Nå kan du kjempe imot menigmanns analyser eller antakelser. Og den tanken liker jeg godt:D

Det dreier seg på en måte om et godt gammeldags veddemål, du (fyr A) vedder en hundrings med fyr B om noe. Vinner fyr A så betaler B hundre kroner til fyr A og visa versa.

Nå har flere bookmakere systematisert slike veddemål mot å ta et lite gebyr selv. I praksis betyr det at du kan tilby veddemål og bli med på eksisterende veddemål angående de fleste tidligere kjente spilleobjekter (fotballkamper osv..)
F.eks. tilbyr fyr A deg å vedde om blackburn vinner mot arsenal med en odds på 8. Hvis fyr B godtar veddemålet og setter 100 kr på det må fyr A betale 800 kr til fyr B om blackburn vinner, og fyr B betaler innsatsen sin til fyr A om blackburn taper. Fyr A kan selvfølgelig velge selv hvor mye han er villig til å satse på dette. Satser fyr A kun 80 kr, så kan ikke fyr B satse mer enn 10 kr. Er du f.eks. helt sikker på at Gally ikke spiller på søndag, kan du tilby folk å spille på gally som første målscorer med veeldig gode odds. Kanskje noen biter på?
Alle veddemålene blir linket imot hverandre så du sitter igrunn igjen med en side mye lik vanlige bookmakersider som expekt.com, norsktipping.no osv, forskjellen er derimot at du kan finne mye bedre odds på disse sidene.
De fleste som driver med dette er som regel heller ikke idioter og derfor kan det variere veldig mellom gode bets og dårlige. Men her finner du helt klart flere gode enn hos vanlige bookmakere. Når det gjelder innbetaling/utbetaling så blir alle pengene som er i omløp betalt inn til selskapet med en gang og fordeles ut til vinnerne etter at resultatet er kjent.

Drawbacket med det hele er at om du vinner må du betale fra 1-5 % av gevinsten til selskapet som administrer morroa.

Hele greia her fasinerer meg litt, spesielt når jeg finner meget gode spilleobjekter. Noen som har prøvd dette?
Du må være innlogget for å svare

Gunnar

Antall innlegg: 882

Opprettet 12/12/2003 4:09:20 PM Sist oppdatert 12/12/2003 4:09:20 PM
Hmm, jeg får bare ta noe veldig kort her, så skriver jeg mer til tirsdag.

Ingen av nettleserne mine fungerer hos disse folka. Hadde jeg hatt MSIE (gud forby), hadde jeg latt være å spille i protest. Skal man legge noe ut på nettet, bør man følge god folkeskikk. Jeg tror muligens Parbet fungerer, men der gikk det sist gang jeg sjekket ikke an å spille med NOK (Jeg bruker NOK i regnskapet mitt), og man måtte også fakse kopi av ID ved første innskudd.

Jeg har tusen ting å skrive, men må stikke. Ikke lås dette temaet ;)


Du må være innlogget for å svare

The_King

Antall innlegg: 228

Opprettet 12/13/2003 1:51:03 PM Sist oppdatert 12/13/2003 1:51:03 PM
Hallo

Joda, har bra erfaring med dette. Du kaller det Bet Swapping, men det er nok bedre kjent som Betting Exchange eller P2P (Player to Player. Det finnes en rekke Betting Exhanges på markedet: Betfair, Parbet, Betonbet, Betdaq osv. I tillegg tilbyr også enkelte tradisjonelle bookmakere Betting Exchange (for eks. Gamebookers).

Bruker stadig vekk to førstnemnte og det fungerer flott. Skal jeg anbefale en til nye Betting Exchange-brukere vil jeg nok gå for Betfair. Betfair er den mest kjente og er den med høyest omsetning så vidt jeg vet. Det med høy omsetning er ganske viktig, da det øker sjansen til å få mtachet ditt spillet (få noen til å vedde i mot deg). Er ganske lett å bruke Betting Exchanges, selv om det nok er hakket verre enn tradisjonelle bookmakere. Hos Betting Exchanges har du tre valg: Spill på vanlig måte (som hos vanlige bookmakere. Dette kalles BACK), selg odds (Du kan for eks. tilby 1,50 på at Gunners slår oss i morra. Dette kalles LAY) eller forespør odds (Du spør om andre er villige til å gi en bestemt odds. Andre spillere kan LAYe).

På kamper/arrangement med stor interesse er det som regel alltid høyere odds på hente hos Betting Exchangene enn hos bookmakerne. Her ligger gjerne den teoretiske tilbakebetalingsprosenten på 97-98 %. Mens den hos vanlige bookmakerne gjerne er rundt 90-91 % (Norsk tipping 80 %).
Altså mye bedre odds på for eks. PL-kamper. Betting Exchangene skal som skjent leve de også, og inntektene deres er en provisjon i fra overskuddet på spillet ditt (vel å merke om det får inn). Dette gjør at den reele oddsen blir noe lavere. Ett eksempel: Akkurat nå vil folk kjøpe Arsenal til 1,47 hos Betfair. Du lar dem kjøpe for 1000 kr. Vinner Arsenal så taper du 470 kr. Klarer vi uavgjort eller seier så har du et overskudd på kr 1000. Av dette går 5 % til provisjon. Altså sitter du igjen med 950 kr. Du kan da si at den relle oddsen du solgte til var 1,495 (470/950+1).

For å oppsummere: Anbefaler Betfair. Veldig høye odds på kamper (dette kalles forøvrig markeder) med høye interesse. Dess mindre interesse, dess vanskelige å finne noen å vedde mot. Bør ha litt kunnskap og erfaring med bookmakere før enn begynner her. Og som daheri sier: Husk at du her spiller mot det mest oppegående og gjerne smarte spillere. Det er som regel de som benytter Betting Exchange.

Ble litt uoversiktlig dette. Men både Betfait og Parbet har hjemmesider som forklarer hvordan en går fram i praksis.

ØS
Du må være innlogget for å svare
1