Forberedelser til alvoret

Publisert 17.06.2020 av Øystein Thorsen

Skurr i Bristol-maskineriet og mulig jubel på Ewood.

Når to Blackburn-lag ble satt opp til treningskamp på mandag testet man å bruke publikumslyd på høytaleranlegget, skriver Lancashire Telegraph. Spillerne kunne da høre reaksjoner på skuddforsøk og andre hendelser på banen, og ikke minst jubel og applaus for scoringer.
Andre klubber ser på lignende løsninger, og EFL holder nå på å se på om disse lydeffektene er noe som skal få grønt lys.

Det hele handler om å gjenskape følelsen av at det er kamp, og framfor alt forsøke å gjøre stemningen på stadion litt mindre rar. Ewood kommer jo til å være nær sagt folketomt. Cirka 300 mennesker kommer til å være på plass, og sammenlignet med at det bruker være flere tusen på tribunene vil jo følelsen helt klart være annerledes for spillerne.
I tillegg blir det en rekke andre tiltak slik som digitale kampblad og intervjuer online etter kampen - for å nevne noen grep.

Forsiktighetstiltakene er helt klart berettiget, for det meldes i dag fra Bristol City at en i klubben har fått påvist koronasmitte. Klubben ønsker ikke å si om det handler om en spiller eller noen i støtteapparatet. 
Ikke den beste oppladingen for gjestene kan vi si, men øvrige i klubben er bekreftet uten smitte og berørt person er uten symptomer så vi håper vedkommende er tilbake på jobb etter en ukes karantene.