Første målløse, men holdt også nullen

Publisert 9/19/2021 av Øystein Thorsen

Den matematikkyndige BRSCN-leser aner da utfallet av bortekampen mot Barnsley.

- Jeg føler det er en kamp der vi kunne lurt til oss en 1-0, sa Mowbray etter kampen. 
Mowbray har lagt fokus på at han vil se gode og raske overganger denne sesongen, og det fikk han også, bare ikke gode nok. Som eksempel nevnes Brereton Diaz. Han utfordret, men havnet i offside-fella.
Sjefen mener at det ikke var mye om å gjøre, og det er jo sant, slike situasjoner handler ofte om centimetere.

Men over til kampforløpet. En relativt sjansefattig tilstelning for Blackburns del, i tillegg til at Mowbrays utvalgte i deler av kampen var truet og fikk løpe etter. Joda, Blackburn hadde en del ball det første kvarteret, men Barnsley fant åpninger her og der og det var kun Kaminski som sto i mot, der for eksempel Oduor kunne manøvrere seg forbi både Travis og Lenihan.
På motsatt banehalvdel var det vanskelig å komme til avslutninger, bortsett fra at Dolan og Brereton Diaz hadde et forsøk. Det kunne derimot ikke overliste Barnsleys sisteskanse, og når Pickering kort etter forsøkte å servere, ble det hele ikke raskt, effektivt og giftig nok.

I stedet var det Barnsley som stadig kom til muligheter. Heldigvis fortsatte Ayala sin gode sesonginnledning, i tillegg til at Kaminski er i topp form. 
Målløst til pausen - slik overskriften hintet om.

Andre omgang startet med to forandringer i hjemmelagets oppstilling. Tykes-sjef Schopp var enten ikke helt fornøyd, eller var tvunget til å justere. Slik andre omgang utviklet seg så det ikke ut til at forandringene hadde særlig effekt. Snarere ble det mere sjansefattig enn tidligere - for begge lag. 
Rett før timen var spilt satte for øvrig Brereton Diaz kula i mål, men ble avblåst for offside, noe i alle fall Mowbray hadde liten forståelse for (se første stykket av referatet).

Apropos forandringer i laget: å bytte på laget var jo så effektivt mot Hull, så man kunne håpe på en ketchup-flaske-effekt igjen. Inn kom Leighton Clarkson og Reda Khadra - i en periode hvor begge lag så ut til å være skikkelig uvenn med ballen, ingen klarte å holde på kula i mere enn et par touch i slengen, det ble i hvert fall ingen tydelig systematikk.
Det oppsto derimot en mulighet hvor Khadra - igjen - kunne ha blitt super-sub med en servering til Brereton Diaz, men dessverre.

Med tjue minutter igjen av kampen begynte det å bli skikkelig hett i Blackburns bakre rekker. Barnsley skilter med en del virkelig høyreiste spillere, og disse ble sendt på offensiven ved hver anledning, men også andre våpen ble tatt i bruk. Spesielt farlig ble det da en ball ble slått inn til en umarkert Callum Brittain - som ikke traff mål, der han helt klart kunne ha scort.
Samtidig var det veldig nære at innbytterne Khadra og Clarkson avgjorde når førstnevnte serverte sistnevnte, men den sammes avslutning gikk rett på keeper.

Mowbray har rett i at det var en kamp som hadde vært finfint å stjele med seg et 1-0-resultat, for det er det som skiller klinten fra hveten når tabellen skal sammenfattes. Rett og slett utrolig leit at laget skulle slutte å score akkurat i dag. Det som verre er at man har sett lignende mønster før: laget varter opp med topp takter, skaffer poeng jevnt og trutt, men så dabber det av litt i en kamp eller to, slik som nå. Man vinner litt tilfeldig mot Hull, man spiller 0-0 mot uvinnende Barnsley.
Neste kamp skal bli meget interessant. Heldigvis er det en uke til, så kanskje gutta kan få trent litt, noe mange ikke har hatt mulighet til i det siste på grunn av det tette programmet.

Neste motstander er hjemme mot Cardiff, og hvis det er noen av leserne som ikke har sett det ennå kan vi avsløre at vi ligger på playoff-plass (!). Cardiff på sin side er nummer ti, dog bare to poeng under oss. 
Hva hadde vært bedre enn å se gutta demonstrere hvem som ligger hvor i tabellandskapet, og samtidig holde stand mot andre utfordrere?
Helgen kan ikke kommer fort nok!