Før kamp: Blackburn Rovers v Wigan


Publisert 22.12.2019 av Erlend Pettersen
Les deg opp på kampen med Championship Norge sitt før kamp artikkel.

Blackburn Rovers – Wigan Athletic 

 Kampstart: 20.45, Viasat 2.

 Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Bradley Dack fra suspensjon, og har ingen nye skader å melde om. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men leiesoldat Charlie Mulgrew kan ikke spille mot sin egen klubb.

Mandag kveld er det klart for lokaloppgjør når Blackburn Rovers får besøk av Wigan Athletic. Et lokaloppgjør uten noe særlig rivalisering, selv om det har tatt seg opp de siste årene. Spesielt 2017/18 sesongen i League One førte til at Rovers- og Latics-supportere begynte å bli lei av hverandre. Klubbene har fortsatt samme manager på plass siden de rykket opp fra tredje høyeste nivå, men de er i ferd med å bevege seg i hver sin retning. Blackburn Rovers flyr høyt etter suveren form den siste tiden, mens Wigan Athletic nå er tabelljumbo i Championship. Vertene vant 2-0 på imponerende vis borte mot Bristol City sist, og står nå med seks kamper på rad uten tap. Hele fem av disse kampene har endt med seier. Den gode formen gjør at de ligger på 10. plass med tre poeng til playoff. Hjemme på Ewood Park har Lancashire-klubben 6-3-2, hvor samtlige fire siste har endt med seier. Wigan spilte uavgjort hjemme mot Huddersfield Town sist, og står dermed med ti kamper på rad uten seier. Den fryktelige formen har ført de til bunnen av tabellen, og opp til trygg plass skiller det to poeng. På bortebane har de forferdelige 0-3-8 å vise til. De er ett av bare to lag som ikke har vunnet på fremmed gress så langt denne sesongen.

Rovers siste kamper:
Bristol City – Blackburn 0-2 (Armstrong, Johnson)
Swansea – Blackburn 1-1 (Graham)
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)
Blackburn – Brentford 1-0 (Dack)

Wigans siste kamper:
Wigan – Huddersfield 1-1 (Windass)
Wigan – West Brom 1-1 (Selvmål)
Luton – Wigan 2-1 (Moore)
Wigan – Reading 1-3 (Garner)
Millwall – Wigan 2-2 (Pilkington, Robinson)

 

Vurdering: Stemningen er på topp hos et formsterkt hjemmelag. Rovers spiller med stor selvtillit og har vært spesielt gode på eget gress. Her møter de et Latics-lag som sliter tungt i bunnen av tabellen. De husker knapt hvordan det føles å vinne, og på bortebane står de fortsatt uten seier denne sesongen. Det må dog legges til at Wigan har sett ganske gode ut i deler av disse kampene de har tapt, men alt for ofte har de endt opp med å kollapse i sluttminuttene. Til tross for form og tabellplassering er de et vanskelig lag å møte for de fleste klubber i Championship, men det er likevel vanskelig å komme utenom hjemmeseier her. Derfor blir det mitt tips. 

Skrevet av Eirik Aase, Championshipnorge.com 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: