Før kamp: Blackburn Rovers – Preston North End


Publisert 10.01.2020 av Øystein Thorsen
Her er Eirik Aase, fra Championship Norge, sin vurdering av morgendagens kamp.

Skader og Suspensjoner:
Lewis Holtby og Ryan Nyambe er tilbake i trening hos vertene, og kan få spilletid i lørdagens derby. Gjestene melder ikke om noen nye skader ifølge BBC.

Det snur fort i fotball. Like før jul så ting meget lyst ut for Blackburn Rovers. De hadde 5-1-0 på sine seks siste kamper, og avstanden til playoff var kort. Juleprogrammet var alt annet enn avskrekkende, men siden kampen mot lokalrival Wigan Athletic på lille julaften har alt gått feil vei for Rovers.
Stjernespiller Bradley Dack skadet seg mot Wigan og går glipp av fotball det neste året, mens Lancashire-klubben nå står uten seier i sine fem siste kamper.

Det hele toppet seg i cupkampen mot Birmingham City forrige helg. I det oppgjøret spilte Rovers med én mann mer i nesten hele andre omgang, men endte opp med å tape etter et sent baklengsmål. Det er lite som stemmer for de blå og hvite for tiden, men avstanden til playoff er ikke på mer enn fem poeng.

Preston North End har ikke hatt så mye å juble for de heller i det siste. De røk ut av FA Cupen mot Norwich City forrige helg, mens de står uten seier i sine fire siste kamper i serien. Denne svake formen har ført The Lilywhites ned til en 10. plass med to poeng opp til playoff.
På bortebane har Preston svake 2-4-6, og på disse kampene har de bare scoret syv mål.

Blackburn har på sin side gått uten tap i samtlige av sine åtte siste hjemmekamper. I det omvendte møtet på Deepdale tidligere i høst, var det Preston som vant etter en utrolig snuoperasjon. Rovers ledet først 2-0, men Preston kom tilbake og vant til slutt 3-2.     

Rovers siste kamper:
Birmingham – Blackburn 2-1 (Armstrong)
Forest – Blackburn 3-2 (Downing, Selvmål)
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Wigan 0-0

Prestons siste kamper:
Preston – Norwich 2-4 (Bodin, Harrop)
Preston – Boro 0-2
Preston – Reading 0-2
Leeds – Preston 1-1 (Browne)
Cardiff – Preston 0-0

Vurdering:
To lag i svak form som barker sammen på Ewood Park. De to lokalrivalene trenger begge en seier for å henge med i kampen om playoff. Det klaffer ikke for verken Rovers eller Preston, og det er vanskelig å markere for seier for noen av lagene. Rovers har en sterk hjemmestatistikk, men til denne kampen tar Preston med seg flere tusen bortesupportere.
Jeg ville ikke satt penger på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt uavgjort. 

Kampstart er til vanlig tid - 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS! 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: