Før kamp : Leeds - Blackburn


Publisert 08.11.2019 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.

Leeds United – Blackburn Rovers
Kampstart
: 16.00
Skader og Suspensjoner: Eddie Nketiah, Jamie Shackleton, Ezgjan Alioski og Adam Forshaw er skadet hos vertene, mens Barry Douglas er tilbake. Hos gjestene er Darragh Lenihan, Ben Brereton og Greg Cunningham ute.

Leeds United sikret seg sin tredje strake hjemmeseier da Queens Park Rangers ble slått 2-0 forrige helg. Eddie Nketiah så ut til å få sin første kamp fra start for sesongen, men ble holdt tilbake av en skade. Tyler Roberts var derimot frisk, og i sin første kamp fra start for sesongen fant han nettmaskene på herlig vis da det ble tre poeng. Jack Harrison scoret det andre målet, og nå ligger Leeds på en tredjeplass på tabellen med to poeng opp til tabelltopp. Yorkshire-klubben ligger dermed godt plassert i toppen, til tross for at de bare har vunnet tre av sine åtte siste kamper. Åtte baklengsmål på 15 kamper viser at Leeds gjør det mest rett bakover på banen, men samtidig har de litt å jobbe med foran motstanderens mål. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-1 denne sesongen, hvor Swansea City er det eneste laget som har reist hjem med tre poeng. Blackburn Rovers så ut til å gå på sin syvende kamp på rad uten seier da de havnet under mot Sheffield Wednesday med syv minutter igjen av ordinær tid forrige helg. På utrolig vis sørget John Buckley og Tosin Adarabioyo for seier med to sene scoringer for Lancashire-klubben. Nå ligger Tony Mowbrays mannskap på en 16. plass med 18 poeng, mens de på bortebane har 2-0-5 denne sesongen. Samtlige tre siste bortekamper har endt med tap for Rovers.


Leeds siste kamper:
Leeds – QPR 2-0 (Harrison, Roberts)
Sheff Wed – Leeds 0-0
Preston – Leeds 1-1 (Nketiah)
Leeds – Birmingham 1-0 (Phillips)
Millwall – Leeds 2-1 (Alioski)

Rovers siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 2-1 (Adarabioyo, Buckley)
Preston – Blackburn 3-2 (Selvmål, Gallagher)
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Huddersfield 2-2 (Holtby, Dack)
QPR – Blackburn 4-2 (Armstrong, Dack)

Vurdering: Leeds United dominerer de aller fleste kampene de spiller. De skaper en haug med sjanser, men er alt annet enn effektive foran mål. På lørdag kommer de nok en gang til å dominere kampen når Blackburn Rovers kommer på besøk, og spørsmålet er om de klarer få ballen i mål. Med tanke på fraværene i Rovers forsvarsrekke, samt det forsvarsspillet gjestene har vist i sine siste kamper, er det ikke mulig for meg å se et annet utfall enn hjemmeseier her.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: