Før kamp : Blackburn - Stoke


Publisert 26.02.2020 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.

Blackburn Rovers – Stoke City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Bradley Dack, Corry Evans og Lewis Holtby. Joe Rankin-Costello, Sam Gallagher og Joe Rothwell er usikre til dette oppgjøret. Ryan Shawcross er mest sannsynlig ute til denne kampen hos gjestene, mens Liam Lindsay er usikker.

Blackburn Rovers tok en tidlig ledelse borte mot Brentford, og økte senere til 2-0 kort tid etter pause. Det var ikke mange som hadde forventet at Lancashire-klubben skulle få med seg poeng fra Griffin Park, men det klarte de. De måtte dog nøye seg med bare ett poeng, ettersom The Bees kom tilbake og sikret poengdeling senere i andre omgang. Fortsatt er det ingen lag som har plukket flere poeng enn Rovers siden forrige landslagspause, og det er ganske spesielt med tanke på alle de tunge fraværene Rovers har hatt i denne perioden. Uten flere nøkkelspillere har de klart å blande seg inn i kampen om playoff, og foran onsdagens kamp skiller det fem poeng opp til playoff. Hjemme på Ewood Park har Rovers 8-6-3, hvor det bare har blitt ett tap siden september. Stoke City har forbedret seg siden Michael O`Neill ankom klubben i høst, men fortsatt har The Potters en del å jobbe med. Lørdag vant de 2-0 hjemme mot Cardiff City, men til tross for seieren er det bare tre poeng ned til nedrykksplass. Tre av Stokes fem siste kamper har endt med tap, og de to siste bortekampene har endt med stortap mot henholdsvis Derby County og Queens Park Rangers. Totalt har Stoke 4-1-11 denne sesongen på fremmed gress, hvor seks av deres åtte siste bortekamper har endt med tap. 


Rovers siste kamper:
Brentford – Blackburn 2-2 (Armstrong x2)
Charlton – Blackburn 0-2 (Buckley, Adarabioyo)
Blackburn – Hull 3-0 (Armstrong, Samuel, Lenihan)
Blackburn – Fulham 0-1
Boro – Blackburn 1-1 (Travis)

Stokes siste kamper:
Stoke – Cardiff 2-0 (Allen, Selvmål)
QPR – Stoke 4-2 (Campbell, Clucas)
Stoke – Preston 0-2
Stoke – Charlton 3-1 (Powell, McClean, Ince)
Derby – Stoke 4-0

Vurdering: Blackburn Rovers er i fin form, og hjemme på Ewood Park taper de sjeldent. De har dog bare vunnet to av sine seks siste hjemmekamper. Stoke City med varierende resultater og prestasjoner i det siste, og de to siste bortekampene har vært fæle. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, men magefølelsen taler for en knepen hjemmeseier.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: