Feilslått plan, men ett poeng

Publisert 11/21/2021 av Øystein Thorsen

Gutta var ikke helt med, men Brereton Diaz sto fram igjen.

Som vi var inne på før kampen føles Bristol City som en lei motstander, og det holdt på å gå galt i går igjen. Blackburn kom ikke spesielt godt i gang på Ashton Gate, og på tampen av første omgang tvang en forandring seg fram da Poveda gikk på det som så ut som en alvorlig skade.
- Han er på sykehuset, sa Mowbray etter kampen, og vi er veldig urolige for kneet hans, det så ikke bra ut.
Bittert for både spiller og klubb, spesielt siden han viste seg fram på en så god måte mot Sheffield United. Vi ville gjerne finne ut av om han hadde flere slike forestillinger i seg, men nå er det usikkert hva som skjer framover.

Ayala kom inn for Leeds-angriperen slik at man fortsatte kampen med tre midtstoppere. Sjefen var fornøyd med innhoppet til spanjolen, for laget fikk det ikke til i første omgang, måtte Mowbray innrømme.
- Vi kom ikke opp på nivået vi skal være på, og Daniel hjalp til med å holde unna litt av trykket de hadde på forsvaret.
Tanken før start var å gi de samme som viste en så god figur mot Sheffield en ny sjanse til å vise seg fram, men det gikk ikke like bra denne gangen og dermed måtte Mowbray justere.

Da Ayala kom inn hadde hjemmelaget allerede tatt ledelsen, etter 35 spilte minutter, og 1-0 var ikke ufortjent. Resultatet sto seg til hvilen, i en omgang som ble forlenget med hele 6 minutter på grunn av skaden til Poveda. Det kunne i og for seg ha stått 1-1 til pause, hadde det ikke vært for at Brereton Diaz ble avblåst for offside.
Meget tvilsom avgjørelse, men dømt er dømt, og det hadde uansett vært ufortjent, for Blackburn hadde ikke hatt en tellende sjanse på mål hele omgangen.

Ting fungerte noe bedre i andre omgang, med erfarne Ayala og formasjonsendring. Allikevel tok det en time før Blackburn truet reelt. Det var naturligvis Brereton Diaz som var på ferde, men det ble ikke giftig nok. Mowbray byttet kort etter inn Rothwell og Clarkson, for Davenport og Nyambe. Ytterligere et kvarter skulle det gå og i det 75. minuttet oppsto noe som først virket som en bortkastet sjanse da et dårlig innlegg ble slått inn i City-boksen. Men like dårlig headet Kalas ballen mot en sovende lagkamerat, Brereton Diaz var derimot våken, snappet med seg ballen, satte fart mot mål og hamret ballen opp i nettaket. 
Selv om vinkelen var temmelig skarp og keeper var på plass bare skulle den ballen inn, uansett hva.

Siden det var mye igjen av kampen satt bortesupporterne med et håp om tre poeng, men effektiviteten - og siktet - var ikke godt nok på Ashton Gate. Rothwell hadde et forsøk, og også hjemmelaget kunne avgjort via Wells, men nei.
Kaminski skal ha en del av æren for et poeng, kampen sett under ett.

Hos Bristol City var det en del lettelse å spore, for de har rotet bort poeng i sluttfasen før.
- Spillerne gjorde det bra i dag, for vi har sluppet inn mye i slutten av kamper. Vi kunne egentlig avgjort dette i første omgang, men vi har ikke helt den kvaliteten akkurat nå, sa Pearson etter kampen.
Videre sa Pearson at Blackburn spilte bedre i andre omgang, så Bristol-sjefen virket fornøyd med et poeng, og Mowbray sa det samme.
- Vi fikk ikke flyt i spillet, selv om det ble bedre i andre omgang. Jeg avslører ikke hva som ble sagt i pausen, men jeg var ikke fornøyd med gutta.

Litt skuffende at spillerne ikke fikk orden på sakene før Mowbray brukte utestemmen. Dette var en bortekamp som kunne vinnes, mot et Bristol City som har sett bedre tider. Dermed rykket vi ned et hakk på tabellen. Allikevel er vi fortsatt med i toppen. WBA tapte, så det er bare fem poeng opp til tredje plass. Fortsatt superjevnt med andre ord.
Nå ser Mowbray fram til onsdag når Peterborough besøker Ewood.