Fasit julekalender

Publisert 24.12.2020 av Espen Sjetne

Her har dere alle spørsmål og svar fra vår populære julekalender.

24 luker er åpnet. Her er alle spørsmålene og svarene fra årets julekalender.

 

24.desember: Jeg har spilt sammen med Chris Brown, Trezeguet (Egypt) og Olivier Giroud. Hvem er jeg?

Svar: Bengali Fode-Koita

23.desember: Jeg er en tidligere manager for Blackburn Rovers. Jeg har vært manager for spillere som Patrik Andersson, Paul Ince og Damien Duff. Hvem er jeg?

Svar: Roy Hodgson

22.desember: Bildespørsmål

Svar: Thomas Kaminski og David Raya

21.desember: Blant alle spillerne fra mitt land som har spilt for Rovers så er jeg den spilleren som har scoret flest mål. Jeg har hatt Mark Hughes som manager i en annen klubb enn Rovers.  Jeg har spilt med Samir Nasri. Hvem er jeg?

Svar: Både Steven N'Zonzi og Roque Santa Cruz er godkjent

20.desember: Rebus: "Lån - solkysten - finaleseier". Hvilken spiller er det snakk om? 

Svar: Yordi

19.desember: Nevn tre tidligere Rovers-spillere som har vært kaptein for en annen klubb enn Rovers i en Premier League-kamp.

Svar: Alan Shearer, Tom Cairney, Scott Dann, Tim Sherwood, Craig Bellamy, Damien Johnson, Andy Cole, Paul Robinson, Brad Friedel, Grant Hanley, Mark Hughes, Shane Duffy, Robbie Savage, Paul Dickov, Colin Hendry, Graeme Le Saux.

18.desember: Jeg har både spilt og hatt en trenerrolle i Rovers. Men det er ikke Rovers jeg har spilt flest kamper for. Jeg har mer enn 50 A-landskamper for landet mitt. Hvem er jeg? 

Svar: Her godtar vi både Damien Johnson og Mark Hughes grunnet den litt upresise rollebeskrivelsen "trenerrolle".

17.desember: Jeg debuterte for Rovers på Old Trafford, men det ble også min eneste seriekamp for klubben. Etter en rekke utlån ble kontrakten til slutt terminert. Hvem er jeg?

Svar: Jordan Slew

16.desember: Nytt bildespørsmål

Svar: Morten Gamst Pedersen og Martin Andresen.

15.desember: Jeg er født i Blackburn. Jeg spilte en A-landskamp i 2019 som også var en kvalifiseringskamp til et internasjonalt mesterskap. Hvem er jeg?

Svar: Anastasios Donis

14.desember: Manchester United - Blackburn - Leicester - Portsmouth - Nottingham. Hvem er jeg?

Svar: John Curtis

13.desember: Jeg måtte legge opp etter en alvorlig nakkeskade. Jeg har spilt sammen med Tim Sherwood og Alan Shearer. Hvem er jeg?

Svar: Darren Peacock

12.desember: Nytt bildespørsmål

Svar: Anuradha Desai og Steve Kean.

11.desember: Jeg fikk en supportersang på Ewood Park inspirert av bandet The Automatic.  Jeg har spilt sammen med El-Hadji Diouf i en annen klubb enn Rovers. Hvem er jeg?

Svar: Her er det faktisk to riktige svar. Både Shabani Nonda og Pascal Chimbonda.

10.desember: Jeg satte overgangsrekord i ligaen jeg kom fra da jeg ble signert av Rovers, men scoret bare ett mål i løpet av tiden jeg var på Ewood Park. Målet ble scoret på en norsk keeper og det var også en senere Rovers-manager på banen i den kampen. Hvem er jeg?

Svar: Per Pedersen

9.desember: Jeg har spilt landskamp der en tidligere Rovers-spiller var treneren min. En av mine managere i Blackburn var også manager for en annen klubb jeg spilte i senere i karrieren. Jeg har prøvd lykken i en ikke-europeisk liga. Hvem er jeg?

Svar: Adam Henley.

8.desember: De spilte sammen på Ewood Park. Spiller 1 gikk så videre og hjalp sin nye klubb til opprykk til Premier League. Det var hans tredje opprykk til ligaen (ingen for Rovers. Spiller 2 gikk videre og har senere rykket ned to ganger fra Premier League og rykket opp til samme liga to ganger. Hvem er de? (halvt poeng per riktig)

Svar: Jason Roberts og Junior Hoilett.

7.desember: Nytt bildespørsmål.

Svar: Darragh Lenihan og Daniel Ayala.

6.desember: Adam Armstrong avgjorde kampen mot Millwall 2.desember på overtid. Hvem scoret vinnermålet forrige gang Rovers vant en ligakamp på overtid?

Svar: John Buckley.

5.desember: Jeg har spilt sammen med Thomas Delaney, Stewart Downing, Tom Høgli og Mikael Lustig. Jeg har førstelagskamper for Blackburn. Hvem er jeg?

Svar: Thomas Kaminski.

4.desember: Jeg har hatt Sam Allardyce, Ståle Solbakken og David Moyes som managere. Jeg har spilt for Blackburn. Hvem er jeg?

Svar: Lars Jacobsen.

3.desember:

Det første miksebildet i kalenderen var av Scott Wharton og Adam Armstrong.

2.desember: Nevn en av spillerne med draktnummer i denne sesongens A-stall som har spilt flest kamper i internasjonale mesterskap for sitt land. Med internasjonale seniormesterskap regner vi VM, EM, OL, Afrikamesterskapet, Asiamesterskapet og Copa America. 

Svar: Her er det tre mulige svar. Ryan Nyambe (Namibia), Corry Evans (Nord Irland) eller Stewart Downing (England).

1.desember: Jeg har spilt i VM. Jeg debuterte for Blackburn som 18-åring. Jeg har hatt Josè Mourinho som manager. Hvem er jeg?

Svar: Damien Duff. (Phil Jones debuterte for Rovers som 17-åring).