FFP i full sving og et rykte

Publisert 11/18/2021 av Øystein Thorsen

Vi ser på et par notiser.

Det dukket opp et rykte tidligere i uken om en angriper fra Notts County med navn Ruben Rodrigues. Som mange sikkert vet spiller Notts County i non-league, så man kan jo lure på om dette er noe å i det hele tatt vurdere, men Lancs Live minner om at spillere som Jamie Vardy og Callum Wilson har tatt steget opp.
Førstnevnte var så gammel som 25 før Leicester oppdaget ham, og Ruben Rodrigues er i dag like gammel.

Rodrigues har portugisisk pass, og flere andre klubber har vist interesse for spilleren som har scort sju mål på tretten kamper denne sesongen. Også i fjor viste han seg fram og bidro til at Notts County nådde play-off, samtidig som spilleren ble månedens spiller i mai. Sju mål i non-league er ikke veldig imponerende i seg selv, men vi antar at speiderne har sett mere enn bare reine målpoeng.
Men med tanke på siste avsnitt i denne artikkelen er vi allikevel ikke sikre på om det er særlig hold i koblingen mellom Blackburn og Rodrigues.

Financial Fair Play er et ris bak speilet som man stadig blir minnet om, og denne uken har det blitt ekstra konkret for to av våre liga-kolleger. Derby vet vi at allerede har fått poengfradrag, 12 poeng for å være nøyaktig, men denne uken fikk de ytterligere straff:
9 poeng fradrag, noe som har resultert i at de nå har -3 poeng, og kan umulig ha noe annet enn League One å se fram til neste sesong.
Reading er det andre laget som fikk straff denne uken, og ligger nå på 19. plass etter at seks poeng ble trukket fra.

FFP er knallharde bud, det er ikke annet å si. Man kan ikke klage på at EFL stiller krav til sunn drift, og ikke minst at de økonomiske forutsetningene mellom klubbene blir relativt like. Samtidig må det føles veldig tøft for særlig Derby, som allerede er under administrasjon. Å bli flyttet ned et nivå gjør det neppe lettere å få sving på økonomien, så det føles nok som dobbel straff for The Rams.
Blackburn har mye gjeld og generelt lite å rutte med til lønninger og overganger, men hvis resultatet av den stramme budsjettføringen er at man ikke plutselig mister en haug med poeng er det bra i så fall.