FFP- i Championship eksisterer egentlig ikke


Publisert 19.12.2019 av Erlend Pettersen
Dette er ordene fra CEO Steve Waggott som stiller spørsmål angående ordningen.

Blackburn sin CEO Steve Waggott har talt til pressen de siste dagene og i dagens utgave av Lancashire Telegraph så snakker Waggott litt rundt FFP regelen og mot våre konkurrenter. Samtidig så stiller han et meget viktig og høyst begrunnet spørsmål angående måten FFP blir håndtert når alle jakter de økonomiske gullet i Premier League.

Rovers-sjefen innrømmer at Rovers sliter med å konkurrere på inntekt siden mot mange av klubbens konkurrenter i Championship der flere lag har 25-40000 på hjemmekampene. Denne uken kommuniserte Stoke City et tap på £33.7m, og det inkludert fallskjermpenger. FFP reglementet i Championship tillater klubber å tape inntil £39m over tre år. EFL har startet etterforskning av Derby og Sheffield W grunnet at de har omgått reglene med å selge stadionet til sine eiere.

En studie som ble lagt fram denne uken for sesongen 2017/18 fastslo at Championship klubbene hadde et tap på hele £307m før skatt. Som dere vet så ble Birmingham forrige sesong straffet med ni poeng grunnet økonomisk rot.

Klubbene er i samtaler med EFL angående FFP, der særlig gapet mellom Premier League og Championship er tema. Sånn det er i dag så kan eiere gamble med å bruke penger for å eventuelt klare et opprykk. Risen bak speilet er en liten bot.

Aston Villa som gikk opp i mai hadde nesten 40000 på hjemmekampene, samtidig som lønnsbudsjettet var fire ganger så høyt som Blackburn. Dette er noe av det man konkurrer i mot, forteller Waggott som prøver å nyansere verden for til dels et kravstort publikum.

Waggott håper at tiltakene klubben er i gang med som å utvide speidernettverket både inn og utland vil resultere i flere gode unge spillere som øker sin markedsverdi mens de spiller i Blackburn. Dette er noe eierne, Venkys ser nytten av når både klubb og eiere prøver å øke inntektene til klubben.

Tilslutt så tar vi med at Blackburn trenger mellom 15000-16000 på hjemmekampene for å gå i null. Ser man på snittet man har i dag og ser på enkeltkamper så er det ikke mange kamper i løpet av en sesong som klubben tjener penger på å arrangere hjemmekamper.

Derfor er det ditto viktig at klubben klarer å få inn flest mulig innenfor stadionportene. 

 

 

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: