Evans takker for seg

Publisert 5/13/2021 av Øystein Thorsen

Åtte år er over - åtte år som gikk fort.

"Tiden går fort når man har det gøy" er et ordtak Evans tyr til når han ser tilbake på sin tid i Blackburn, skriver Lancashire Telegraph. 218 kamper ble det på nordiren, som ved avgang i sommer er spilleren med lengst fartstid av de i troppen. Evans type av fotball har kanskje ikke alltid vært så mild på øyet, det er ikke elegansen man forbinder med ham, men etter åtte år er han spiller som man kommer til å huske.
For Evans selv er det gode minner å ta med seg.

- Det har vært en berg-og-dalbane, det har gått opp og ned, der jeg har sett både gode og dårlige sider ved fotballen, sier Evans. 
- Men det har vært mere bra enn dårlig, legger han til. Blackburn er en klubb som jeg alltid kommer til å være veldig glad i, og jeg kommer alltid til å sjekke resultatene i fremtiden.
Blant de mindre gode tingene finner vi skader, for midtbanesliteren har hatt noen perioder ute. Bare ved å dele 218 kamper på 8 sesonger ser man at det ikke en gang blir 30 kamper per sesong.

Men når Evans har spilt har han gitt alt, og åtte år viser også på en egenskap som ikke er altfor vanlig i fotballen: lojalitet.
Ikke minst når nedrykket til League One var et faktum. 
På slutten av den fæle 2016/17-sesongen kunne ikke Evans bidra på grunn av skade, men selv om League One ikke var et sted han hadde planlagt å spille, og en ny sjef i form av Mowbray hadde kommet inn, valgte han å fortsette.
Evans følte at han skyldte klubben å bli værende, og han bidro til direkte opprykk.
- Opprykket var et høydepunkt, sier Evans, som opplevde at laget på den tiden fikk tilbake kontakten med supporterne, etter en tung tid.

Vi kan legge til på tampen at en annen som også forlater klubben når kontrakten går ut er unge Joe Grayson. 22-åringen var lenge en spiller man hadde håp om skulle ta steget opp, etter å ha vært fast inventar under både Damien Johnson og Billy Barr, men det har han ikke greid. Siste sjanse var nå under siste halvdel av sesongen da han var på utlån i Oxford, men han har ikke klart å spille seg inn på League One-laget som kjempet om playoff. Slikt gjør at han heller ikke har klart å overbevise Blackburn om at han er en mann for fremtiden.
Det ble to kamper på seniornivå for sønnen til Simon Grayson, noe som gjør dem til det tredje far-sønn-paret som har spilt for Blackburn.