Evans må være tålmodig


Publisert 11.09.2019 av Kristin Kongsjorden
Til tross for at Corry Evans ennå ikke har fått spilletid i Championship, mener Mowbray at midtbanespilleren fortsatt har en rolle å spille.

Den nord-irske landslagsspilleren har vært fast inventar hos Mowbray de siste to sesongene, men så langt denne sesongen har Evans kun fått spille to Carabao cup-kamper. Midtbanespilleren startet hele 33 kamper sist sesong, og 25 sesongen før, da laget rykket opp fra League One, men tøff konkurranse har gjort at han så langt ikke har fått sjansen i Championship. Likevel bedyrer sjefen at Evans er med i planene hans. Sistnevnte returnerer til Rovers i morgen, etter å ha vært på landslagsoppdrag for Nord-Irland, hvor han var kaptein i seieren over Luxembourg og gjorde en meget god kamp da laget tapte 2-0 mot Tyskland mandag kveld.

Lewis Travis og Bradley Johnson har vært sjefens foretrukne på sentral midtbane så langt. Til Lancashire Telegraph uttalte Mowbray at Evans i høyeste grad er i planene hans, men at det er begrenset hvor mange spillere han kan starte med.

- Travis er blitt en selvfølge i startelleveren grunnet sin fysikk og det at han har en meget god evne til å vinne ballen. Jeg mener Bradley Johnson har vært blant våre beste spillere i år, han er sterk, kraftig og spiller enkle pasninger. Han ser også ut til å kunne komme seg fri i boksen og score mål.

- Med mindre jeg skal endre på hele formasjonen for å få Corry inn i elleveren, så må han nok bare være tålmodig.

- Fotballspillere har svingninger i formen, og mot West Brom tok jeg av Johnson til pause fordi jeg ikke synes han spilte spesielt godt i første omgang.

- Corry må bare fortsette å trene veldig hardt, og når han så får sjansen så må han være en så god spiller som han kan være og jobbe for å holde plassen på laget, og på den måten få meg til å måtte vurdere noen andres posisjon.

Så langt har unggutten John Buckley blitt foretrukket å sette innpå framfor Evans, og førstnevnte har kommet inn i fire av de seks spilte kampene i Championship. Tenåringen har etablert seg i kamptroppen, og som Evans har han også startet begge Carabao cup-kampene.

Selv om Travis og Johnson har startet som de sentrale midtbanespillerne i alle de seks ligakampene, bedyrer Mowbray at det ikke er noen som har klippekort i klubben, og at alle vil komme til å få muligheten i løpet av sesongen.

- Som jeg alltid har sagt, så må det kjempes om en plass på laget. Jeg har ikke noen favoritter. Jeg velger ut i fra arbeidsmoral, talent, og på bakgrunn av hva de har prestert, og slik kommer det også til å fortsette å være. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: