Eustace setter opp mål

Publisert 2/14/2024 av Øystein Thorsen

Og det fokuseres på samhold.

Det føltes som et skikkelig tilbakesteg med 1-0-tap borte mot Birmingham. Blackburn holdt nullen lenge, men alle som så kampen vet at det var på grunn av vertenes sjansesløsing og ikke fordi forsvarsspillet var glimrende. 
For ingen i laget gjorde en spesielt god figur.
- Det var ikke så gode avgjørelser alltid, ballen ble ofte spilt for tidlig eller for sent, sa Eustace.

Til Lancashire Telegraph ber nå treneren om tid. Problemene i spillet vårt sitter dypere enn at et trenerskifte er alt som skal til - selv om det i helgen kunne se ut som at exit JDT var helt riktig medisin.
- Vi hadde cirka 45 minutter sammen på gresset dagen før kamp, sier Eustace til Lancashire Telegraph, og det kommer til å bli begrenset med treninger framover på grunn av tett kampprogram.
- Det kommer til å ta tid å få ting på plass. Det viktige er at spillerne ikke tar for hardt på nederlag. Vi skal vinne, tape og spille uavgjort sammen, samholdet er noe vi skal jobbe med.

Dom Hyam har også snakket med lokalavisa og han bekrefter at meldingen fra Eustace er mottatt.
- Han har bare vært her noen få dager, men hovedbudskapet hans er at vi skal være som en familie, sier skotten samtidig som han sier seg enig i at det dessverre ikke blir allverdens med praktisk trening på det som blir forklart i teori.
- Nå er det kamp annenhver dag så det blir mye å sitte i møterom for å ta inn all informasjon de har
Og det som presenteres for spillerne handler om et kortsiktig mål: Skaffe poeng.

- Vi sikter på å komme oss til 50 poeng snarest, sier Eustace. 
50 poeng er jo en grense som betraktes som trygt fotfeste i Championship. 
Og mens de jager poeng forsøker den nye sjefen å bli bedre kjent med gutta, slik at han vet hvem han bør spille når.
- Det er viktig i forhold til å få resultater. Det er jo et resultatbasert spill dette, og vi ønsker å samle så mange poeng som mulig. Gutta må bli roligere med ball i beina, holde hodet kaldt. I løpet av de siste seks-sju bortekampene har det blitt sluppet inn veldig mye mål, og det er en mentalitet som vi må forandre, sier Eustace.
Enkelt og greit. Alle kan være enig med Eustace når han sier at det må bli slutt på alle baklengs og tap. Spørsmålet er hvordan han kan snu den trenden, for det er sikkert lettere sagt enn gjort.

I forhold til sjefens kortsiktige - men veldig viktige - mål, nemlig å nå 50 poeng så kan vi opplyse om vi foreløpig har 36 poeng.