Eustace om trener-teamet

Publisert 2/16/2024 av Øystein Thorsen

Og vi får vite mer om "ingen unnskyldninger"-policyen.

Med ny hovedtrener følger det ofte med forandringer i trener-teamet, særlig med tanke på assistenten. Det er også tilfelle med Eustace som har tatt med Matt Gardiner som var assistent helt tilbake til Kidderminster-tiden, deretter QPR og i forrige jobb, nemlig Birmingham.
Det som er en veldig bonus med Gardiner er at han er spesialist på dødballer.

Frem til nå er det keepertrener Ben Benson som har hatt ansvar for å trene dødballer, og det er ikke en innsats som vår venn Benson bør skryte altfor mye av. Det var vel ikke lenge siden at noen hadde funnet fram statistikk som viste at ingen slipper inn flere mål på corner enn det Blackburn gjør, så her tror vi det skal komme forbedringer.
Mye dårligere kan det vel i hvert fall ikke bli.

På spørsmål fra Lancashire Telegraph om Eustace ser for seg flere utskiftinger, eller nyansatte, blant trenerne så sier sjefen at det er mulig. 
- Det kan tenkes at vi kommer til å se på nye folk, men hvis vi ikke kan få inn gode kandidater har vi uansett veldig bra folk her, sier Eustace. Bortsett fra Benson har Eustace Damien Johnson og David Lowe til rådighet, og han løfter fram måten de forberedte laget til Stoke-kampen som eksempel på at de er veldig dyktige i det de gjør.
Lancashire Telegraph legger til at Keith Downing forlot Birmingham sammen med Eustace i oktober, mens keeper-trener Taylor ble værende i Birmingham.

Med fokus på det som skjer for øyeblikket i klubben så later det til at det har roet seg litt med Eustace ankomst. 
Lancashire Telegraph rapporterte i går at Gregg Broughton for øyeblikket ser ut til å bli værende, han holder bare en veldig lav profil akkurat nå fordi han ikke er ute etter å ta fokus bort fra Eustace arbeid.
Samtidig vet vi at en usikkerhet rundt overføringer fra India fortsatt er en realitet, og man lurer på hvordan stemningen generelt er på Ewood, siden det tydeligvis fungerte så pass dårlig mellom trener, fotballdirektør og styret at det til slutt ble umulig å fortsette i opprinnelig oppstilling. 
Var JDT sin exit alt klubben behøver for å få ro? 

Det vet vi ikke, men Eustace er kjent med at det er problemer, og han har sett det før.
- Da jeg var i Birmingham var det alltid en unnskyldning for hvorfor ditt eller datt ikke var gjort, men det er det slutt på nå, sier Eustace til lokalavisa når han forklarer sin "ingen unnskyldninger"-policy.
- Jeg vil ha en kultur der alle er i samme båt og gjør alt sammen. Vi er en familie. Du kan bare påvirke det du kan påvirke, derfor må spillerne se til at de har fortjent startplassen sin, og at alt fokus ligger på jobben de skal gjøre for Blackburn Rovers, ingen andre ting.
Det kan være rot i klubben, men Eustace vil ikke at man skal ha det som en grunn til ikke å sparke fotball på en så bra måte som mulig.

Om turbulensen i klubben kan vi legge til en liten fotnote:
Lancashire Telegraph erfarer at det var Waggott som sto for ansettelsen av Eustace, Broughton var ikke en del av prosessen slik lokalavisa forstår det.
Derimot har Brougthon jobbet tett med Eustace denne uken for å sette ham inn i alt som man skal settes inn i. 
Om den pinlige overgangssaken med Duncan McGuire så skriver Lancashire Telegraph at klubben hadde informert Orlando om at styret sa nei til overgangen før spilleren satt seg på flyet til Europa. Rapporter har tidligere hevdet at McGuire allerede var i lufta når avgjørelsen ble tatt. Til tross for informasjonen fra Blackburn valgte McGuire å dra, med sikte på en overgang til Wednesday.
Hva som blir konsekvensen - hvis det blir noe - av at administrasjonen to ganger i løpet av tre vinduer spolerte en overgang vet vi ikke ennå, men det er meldt at Broughton skal snakke med pressen i landslagspausen i mars.